Aptauja: Teju puse austrāliešu atbalsta musulmaņu imigrācijas aizliegumu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Teju puse Austrālijas iedzīvotāju atbalsta musulmaņu imigrācijas aizliegumu, liecina trešdien izplatītie sabiedriskās domas aptaujas dati.

47% aptaujāto piekrituši tam, ka musulmaņiem būtu jāaizliedz ieceļot valstī, bet 40% šādu ideju noraidījuši, liecina pētījumu centra «Essential» aptaujas dati.

Ideju atbalstījuši 60% koalīcijas partiju vēlētāju, 40% opozīcijas Leiboristu partijas atbalstītāju un 34% kreisā spārna «zaļo» partijas atbalstītāju.

Aizlieguma atbalstītāju vidū 41% norādījis, ka musulmaņi neintegrējas Austrālijas sabiedrībā, 27% minējuši «terorisma draudus», bet 22% apgalvo, ka musulmaņiem «nav ar mums kopīgu vērtību».

Aizvadītajā nedēļā partijas «One Nation» galēji labējā politiķe Polīna Hansone, uzstājoties Senātā, aicināja pilnībā aizliegt musulmaņu ieceļošanu Austrālijā.

Pastāv risks, ka musulmaņi pārpludinās Austrāliju, sacīja Hansone, norādot, ka musulmaņu «kultūra un ideoloģija nav savienojama ar mūsu».

Aptaujā konstatēts pārliecinošs atbalsts Hansonei. Vairums aptaujāto norādījuši, ka viņa runā vienkāršo austrāliešu vārdā un ķeras klāt jautājumiem, kurus risināt citiem politiķiem ir bail.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu