Francijā mērs pieprasa no pilsētas izraidīt par terorismu aizdomās turētos

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijai cīnoties ar draudiem, ko rada tūkstošiem radikalizētu indivīdu, Normandijas Evrē pilsētas mērs Gijs Lefranks nospriedis, ka ir pienācis laiks izraidīt viņus no pilsētas.

Viņš nācis klajā ar radikālu plānu, ko darīt ar radikalizētajiem indivīdiem, kas rada draudus pilsētas iedzīvotājiem.

Lefranks pieprasījis, lai visi tie, kurus likumsargi atzinuši par potenciāli bīstamiem un iekļāvuši «sarakstā S», vienkārši tiktu no pilsētas izraidīti.

«Esmu sadusmots,» atzina mērs, izsakoties par likumsargu atteikumu atklāt to pilsētas iedzīvotāju vārdus, kas iekļauti bīstamo personu sarakstā.

«Ņemot vērā, ka valsts nesniedz mums līdzekļus Evrē iedzīvotāju aizsargāšanai, es pieprasu, lai valsts izraida tos, kas ir «sarakstā S»,» sacīja Lefranks.

«Es uzdodu sev jautājumu par dažiem maniem darbiniekiem, kas strādā ar sabiedrību. Es nezinu, vai viņi ir «sarakstā S», es nezinu, vai viņi ir bīstami.»

«Ņemot vērā, ka mums ir ārkārtas stāvoklis, tā ir premjerministra atbildība izdot rīkojumu, ar kuru mēriem tiktu nodrošināta piekļuve šīm lietām,» viņš norādīja.

Daudzi no džihādistiem, kas sarīkojuši Francijā teroraktus, bija iekļauti «sarakstā S», un tas nozīmē, ka varasiestādes zināja par draudiem, ko viņi rada.

Francijas eksprezidents Nikolā Sarkozī, kurš nolēmis atkārtoti kandidēt uz valsts galvas amatu, pērn sacīja, ka visiem «sarakstā S» iekļautajiem būtu jānosaka mājas arests un jāapliek elektroniskās uzraudzības sprādzes, lai varasiestādes visu laiku zinātu viņu atrašanās vietu. Tomēr Sarkozī gājis vēl tālāk un tagad jau pieprasa, lai viņi visi tiktu ieslodzīti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu