Vīnē notiks imigrācijai veltīts Eiropas minisamits

LETA/APA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Sestdien Vīnē paredzēts deviņu tā dēvētajā Balkānu maršrutā esošo valstu līderu samits, kurā paredzēts pārspriest ar nelegālo imigrāciju saistītos jautājumus.

Līdz ar saviem kolēģiem Austrijas kanclers Kristiāns Kerns Vīnē uzņems arī Eiropas Savienības (ES) migrācijas, iekšlietu un pilsonības komisāru Dimitri Avramopulu un Eiropadomes prezidentu Donaldu Tusku.

Kerns ceturtdien uzsvēra, ka ES nepieciešams panākt straujāku progresu nelegālās imigrācijas krīzes pārvarēšanā, īpaši bloka ārējo robežu nostiprināšanā un palīdzības sniegšanā bēgļiem to izcelsmes vai pagaidu uzturēšanās vietās.

Kanclers atzina, ka gaida samitā «dažādas pozīcijas», taču norādīja, ka svarīgi ir panākt, lai valstis, kuras skārusi nelegālo imigrantu plūsma, sēstos pie viena galda.

Līdz ar Slovēnijas, Horvātijas, Serbijas, Albānijas, Ungārijas, Bulgārijas, Maķedonijas un Rumānijas valdību vadītājiem uz samitu uzaicināta arī Vācijas kanclere Angela Merkele.

Atšķirībā no pretrunīgi vērtētās iepriekšējās šāda veida sanāksmes, kas Vīnē notika februārī, šoreiz uzaicināta piedalīties arī Grieķija.

Tikmēr Rumānija paziņojusi, ka tā nevienu savu pārstāvi uz Vīni šoreiz nesūtīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu