Aptauja: Pirms debatēm Klintone apsteidz Trampu par sešiem procentpunktiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV Demokrātu partijas Baltā nama kandidāte Hilarija Klintone pirms pirmdien gaidāmajām pirmajām debatēm ar Republikāņu partijas Baltā nama kandidātu Donaldu Trampu stabili viņu apsteidz par sešiem procentpunktiem, liecina jauni piektdien izplatīti nacionālas sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.

Sabiedriskās domas izpētes centra «Marist» vēlētāju aptauja parādīja, ka četru kandidātu cīņā Klintone ar 45% atbalstu apsteidz Trampu, kuru atbalsta 39%. Libertāņu partijas kandidāts Gerijs Džonsons ieguvis 10% atbalstu, bet Zaļo partijas pretendente Džila Steina - 4%. Telekanāla «NBC News» un izdevuma «The Wall Street Journal» šonedēļ veiktā aptauja parādīja līdzīgu Klintones pārsvaru pār Trampu - 43% pret 37%.

Klintonei ir milzīgs pārsvars pār Trampu afroamerikāņu vēlētāju grupā - 93% pret 3%, neskatoties uz Trampa kampaņas centieniem piesaistīt minoritātes. Klintonei ir arī krietns pārsvars latīņamerikāņu izcelsmes vēlētāju vidū - 74% pret 16%.

Tomēr abi kandidāti joprojām cīnās ar zemiem vēlētāju labvēlības rādītājiem - 40% iespējamo vēlētāju saka, ka viņiem ir labvēlīgs viedoklis par Klintoni, bet par Trampu labvēlīgs viedoklis ir 37%.

Tramps nedaudz apsteidz Klintoni jautājumā «godīgs un uzticams» - 44% vēlētāju uzskata, ka viņš tāds ir, bet par Klintoni tāds viedoklis ir 36%. Abiem ir līdzīgi rādītāji, kad vēlētājiem tiek lūgts atbildēts uz jautājumu, kuriem no kandidātiem «ir kopīgas vērtības ar viņiem «un kuram «rūp tādi cilvēki kā viņi».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu