Dānijā patvēruma lūdzēju skaits mazākais piecu gadu laikā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dānijā augustā patvērumu lūguši mazāk nekā 300 cilvēku, kas ir zemākais rādītājs pēdējo piecu gadu laikā, liecina Iekšlietu ministrijas piektdien izplatīti dati.

Pagājušajā mēnesī tika reģistrēti 284 patvēruma lūdzēji, kas, pēc integrācijas ministres Ingeras Stejbergas teiktā, ir pierādījums tam, ka Dānijas ierobežojumi imigrācijai un robežkontrole ir devusi vēlamo efektu.

«Mūsu pašu ierobežojumi kopā ar citu Eiropas valstu centieniem un kopīgajām iniciatīvām ES ir samazinājuši imigrācijas spiedienu uz Dāniju,» paziņoja Stejberga.

Šī gada pirmajos astoņos mēnešos Dānijā patvērumu lūguši aptuveni 5000 cilvēku, kas liecina, ka šogad to skaits būs krietni mazāks nekā pērn, kad patvērumu lūdza 21 300 cilvēku.

Sarūkošie skaitļi likuši Dānijai slēgt bēgļu telšu nometnes, kas tika izveidotas 2015.gada novembrī.

Tomēr Stejberga pavēstīja, ka, neskatoties uz sarukumu, «mēs vēlamies, lai šis skaitlis samazinātos vēl vairāk».

Dānija gada sākumā ieviesa vairākus pasākumus, lai atturētu patvēruma meklētāju ierašanos, tostarp ļaujot konfiscēt nelikumīgi valstī iekļuvušo patvēruma meklētāju naudu un vērtslietas, lai segtu viņu uzturēšanas izdevumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu