Alepo provincē kopš pamiera beigām nogalināti 180 cilvēki

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: KARAM AL-MASRI / AFP

Kopš pamiera beigām šī nedēļas sākumā nemiernieku kontrolētajos rajonos Sīrijas Alepo provincē nogalināti vismaz 180 cilvēki, sestdien paziņoja Londonā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija «Sīrijas Cilvēktiesību observatorija» («Syrian Observatory for Human Rights», SOHR).

Liels upuru skaits ir nemiernieku kontrolētajos Alepo pilsētas austrumos, kurus pēdējās divas dienas intensīvi bombardē Krievijas un Sīrijas kara aviācija. Alepo bez ūdens palikuši gandrīz divi miljoni mierīgo iedzīvotāji, jo uzlidojumos cietusi sūkņu stacija pilsētas austrumos, bet nemiernieki atriebjoties atslēguši citu sūkņu staciju, kas ar ūdeni apgādā valdības kontrolētos pilsētas rietumus.

Starp nogalinātajiem ir 26 bērni, ziņoja SOHR.

Pagaidu slimnīcās ir ievietoti vairāk nekā 200 ievainoto, paziņoja brīvprātīgais no glābēju grupas «Baltās ķiveres», kura darbojas nemiernieku ieņemtajos rajonos.

Sīrijas armija ceturtdien paziņoja, ka tā izvērš ofensīvu Alepo austrumu kvartālu atkarošanai. Saskaņā ar ANO aplēsēm šajos kvartālos vēl dzīvo apmēram 250 000 cilvēku.

SOHR skaidroja, ka tā ir «plaša, Krievijas uzlidojumu atbalstīta ofensīva, kuras mērķis ir gabalu pa gabalam ieņemt Alepo austrumu sektoru».

ANO ģenerālsekretārs Bans Gimūns ir «šausmās par briesmīgo militāro eskalāciju» Alepo un atzīmējis, ka šī pilsēta piedzīvo «ilgstošāko un intensīvāko bombardēšanu» kopš Sīrijas krīzes sākuma 2011.gadā, sestdien paziņoja viņa preses sekretārs Stefans Dižarriks.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu