ASV, Francija un Lielbritānija pieprasa steidzamu ANO DP sanāksmi par Sīriju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Francija un Lielbritānija ir pieprasījušas steidzami sasaukt ANO Drošības padomes (DP) sanāksmi par militārās kampaņas eskalāciju Sīrijas otrajā lielākajā pilsētā Alepo, sestdienas vakarā paziņoja diplomāti.

Ir gaidāms, ka šī sanāksme notiks svētdien plkst.10 (plkst.17 pēc Latvijas laika), sacīja diplomāti.

Intensīvos gaisa triecienos Alepo sestdien tika sagrautas ēkas un nogalināti vismaz 45 civiliedzīvotāji. Tas notika divas dienas pēc tam, kad Sīrijas armija paziņoja par ofensīvas uzsākšanu, lai atkarotu nemiernieku ieņemto Alepo austrumu daļu.

ANO ģenerālsekretārs Bans Gimūns sestdien pauda satraukumu par kauju pastiprināšanos Alepo un brīdināja, ka modernizēta bruņojuma lietošana šajā pilsētā var būt līdzvērtīga kara noziegumiem.

Bans atsaucās uz ziņojumiem par gaisa triecieniem, kuros lietotas degbumbas, bunkuru sagraušanas bumbas un citi spēcīgi ieroči, Sīrijas armijas uzsāktajā ofensīvā.

Viņš brīdināja, ka «šo neizvēlīgo ieroču tipu acīmredzami sistemātiska lietošana blīvi apdzīvotos rajonos var būt līdzvērtīga kara noziegumiem».

Pirmdien Sīrijā beidzās nedēļu ildzis pamiers, par kuru bija vienojušās ASV un Krievija, un centieni atjaunot šo pamieru līdz šim bijuši neveiksmīgi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu