Džonsons: bombardējot konvoju Sīrijā, Krievija pastrādājusi kara noziegumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Veicot uzlidojumu palīdzības konvojam Sīrijā, Krievija, iespējams, pastrādājusi kara noziegumu, pavēstījis Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Džonsons uzskata, ka ir nepieciešams uzdot jautājumu - vai Krievija tīšām veica uzlidojumu konvojam. Lielbritānijas ārlietu ministrs arī pauda, ka Krievija tīšuprāt novilcina konflikta atrisinājumu un padara to riebīgu.

Nedēļas sākumā Alepo provincē notika uzlidojums konvojam, kas veda humāno palīdzību civilistiem. Uzlidojumā dzīvību zaudēja aptuveni 20 cilvēki, un vismaz 18 kravas automašīnas tika iznīcinātas.

Krievija veic uzlidojumus Sīrijā prezidenta Bašara al Asada atbalstam, un pastāv aizdomas, ka par konvoja bombardēšanu varētu būt atbildīga Maskava vai Asada režīma spēki. Tomēr Krievijas armija paziņoja, ka aktīvistu notikuma vietā uzņemtajā video transporta līdzekļiem redzami tādi bojājumi, kas neizskatās pēc gaisa uzlidojumos vai kādas munīcijas radītiem.

Vašingtona asi kritizēja uzbrukumu, paziņojot, ka konvoja galamērķis bijis zināms gan Damaskai, gan Maskavai, bet Krievija apgalvoja, ka šī informācija bijusi pieejama tikai Sīrijas nemierniekiem.

Jau vēstīts, ka Sīrijas armija pirmdien paziņoja, ka nedēļu ilgušais pamiers tiek pārtraukts un otrdien Sīrijā vairākās frontēs atsākušās artilērijas apšaudes un uzlidojumi.

Kremļa preses pārstāvis otrdien paziņoja, ka cerības uz pamiera atjaunošanu Sīrijā pašreiz ir ļoti vājas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu