Policija: Sprādziens Budapeštā bija vērsts pret likumsargiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/EPA

Budapeštā nograndušo sprādzienu izraisījis paštaisīts spridzeklis, kas bija novietots, lai nogalinātu likumsargus, svētdien pavēstīja Ungārijas policija.

Sprādzienā ievainojumus guva divi policisti.

«Uzbrukuma mērķis bija mūsu policisti. Es to uzskatu par uzbrukumu visai Ungārijas policijai, tas bija vērsts, lai viņus nogalinātu,» preses konferencē paziņoja Ungārijas policijas priekšnieks Kārojs Paps.

Viņš piebilda, ka abi policisti sprādziena brīdī patrulēja pilsētā, un uzbrukums tika vērsts pret viņiem.

Policijas priekšnieks nekomentēja notikušā iespējamo saistību ar terorismu, norādot, ka tiek izskatītas «septiņas» notikušā versijas.

Paps atklāja, ka eksplodējis paštaisīts šrapnelis. Saistībā ar notikušo aizdomās tiek turēts kāds 20 līdz 25 gadus vecs vīrietis. Policija izsludinājusi 10 000 000 forintu (32 000 eiro) atlīdzību par informāciju, kas palīdzēs atrast aizdomās turēto.

Jau vēstīts, ka spēcīgais sprādziens notika pie kāda veikala netālu no Ferenca Lista Mūzikas akadēmijas, kas atrodas pašā Budapeštas sirdī. Blakus atrodas arī daudzi restorāni un bāri.

Vietējie mediji vēstīja, ka novērošanas kameru video redzams, ka kāds cilvēks sprādziena vietā īsi pirms eksplozijas atstāj somu.

Saskaņā ar policijas ziņoto, citi cilvēki sprādzienā nav cietuši, bet ievainotie policisti - sieviete un vīrietis - nogādāti slimnīcā. Vietējie mediji ziņoja, ka sieviete guvusi galvas traumu, bet viņas kolēģis ievainots kājā. Paps atklāja, ka policiste guvusi dzīvībai bīstamus ievainojumus, nopietni esot cietis arī viņas kolēģis.

Eksplozija notika sestdien aptuveni plkst.22.30 pēc vietējā laika (plkst.23.30 pēc Latvijas laika). Abi policisti tobrīd patrulēja.

Aculiecinieki uzreiz pēc notikušā stāstīja, ka sprādziens izklausījies pēc gāzes eksplozijas, bet avārijas dienesti ziņoja, ka ugunsgrēks nav izcēlies.

Tikmēr sociālajos medijos aculiecinieki publicējuši fotogrāfijas, kurā redzams, ka sprādziena vietā uz ielas sabirušas naglas.

Telekanāls M1, atsaucoties uz kādu sprāgstvielu ekspertu, ziņoja, ka eksploziju visticamāk izraisījusi paštaisīta bumba.

Jau vēstīts, ka Ungārijā 2.oktobrī tiks rīkots referendums par Eiropas Savienības (ES) imigrantu kvotu plānu, kuram kategoriski nepiekrīt valsts premjerministrs Viktors Orbāns. Referenduma kampaņa ir akcentējusi sabiedriskās drošības jautājumu, un valdības plakātos migranti ir saistīti ar terorismu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu