Alepo turpinās uzlidojumi nemiernieku kontrolētajiem rajoniem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nemiernieku kontrolētajiem rajoniem Alepo pirmdien veikti jauni uzlidojumi, no pilsoņkara plosītās Sīrijas ziņoja žurnālisti un aktīvisti.

Londonā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija «Sīrijas Cilvēktiesību observatorija» («Syrian Observatory for Human Rights», SOHR) ziņoja, ka naktī uz pirmdienu, sākot no pusnakts, rajoniem Alepo austrumos veikti vairāki desmiti uzlidojumu.

Tajos dzīvību zaudējuši vismaz divi civiliedzīvotāji un daudzi ievainoti, ziņoja aktīvisti.

Intensīvi gaisa uzlidojumi Alepo notiek jau ceturto dienu, kopš Sīrijas armija pēc neilgā pamiera sabrukšanas sāka jaunu ofensīvu Alepo ieņemšanai.

Saskaņā ar SOHR datiem ASV un Krievijas uzlidojumos Alepo austrumos kopš ceturtdienas nogalināti vismaz 128 cilvēki, lielākoties mierīgie iedzīvotāji, tostarp 20 bērni un deviņas sievietes.

Vismaz 36 mierīgie iedzīvotāji, tostarp 11 bērni un piecas sievietes, gājuši bojā uzlidojumos Alepo provinces lauku apvidiem, ziņoja SOHR.

Kāds avots slimnīcā nemiernieku kontrolētajā Alepo daļā sacīja, ka slimnīcām ir grūti uzņemt visus ievainotos un trūkst asiņu pārliešanai.

«Tādēļ smagi ievainotajiem uzreiz jāveic amputācijas,» norādīja avots.

Sīrijas prezidenta Bašara al Asada spēki septembrī pilnībā aplenca Alepo, kuras iedzīvotājiem kopš tā laika trūkst pārtikas, cenas precēm strauji pieaugušas un pilsētā pieaugusi vardarbība.

Pārtikas preces nopirkt ir arvien grūtāk, jo tādu vienkārši trūkst, un gaisa uzlidojumu dēļ pārstājušas darboties arī vairāku labdarības organizāciju virtuves.

Alepo kopš 2012.gada vidus ir sašķelta starp karojošajām pusēm. Pilsētas rietumus ieņēmuši Asada spēki, bet austrumus - nemiernieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu