Vācu spiegu tiesā par izvairīšanos no nodokļiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vācijā pirmdien tiesas priekšā stājās bijušais spiegs Verners Mauss, kurš apsūdzēts vairāku miljonu eiro slēpšanā no varasiestādēm.

76 gadus vecais vīrietis, kurš iesaukts par vācu Džeimsu Bondu, bieži sūtīts uz ārzemēm slepenās misijās, bet tagad izmeklēšana tiek veikta par viņa paša slepenajiem finanšu darījumiem.

Ja tiesa atzīs Mausa vainu, laikā no 2002. līdz 2013. gadam nesamaksātajos nodokļos apkrāpjot valsti par 14,45 miljoniem eiro, bijušajam izlūkam draud līdz desmit gadiem cietumā.

Prokuratūra apsūdz Mausu, ka viņš noguldījis lielas nedeklarētas summas ofšoru kontos, cita starpā arī Bahamu salās, vēsta ziņu aģentūra DPA.

Viens no Mausa segvārdiem bijis minēts bankas UBS kontu īpašnieku vidū, kas bija atrodami Ziemeļreinas-Vestfālenes federālās zemes no kāda avota nopirktajos dokumentos, vēsta laikraksti «Handelsblatt» un «Sueddeutsche Zeitung». Tad izmeklētāji sākuši pētīt Mausa darījumus.

Atbilstoši apsūdzības versijai Mauss nav deklarējis kontu, kas viņam bijis UBS Luksemburgas filiālē.

Viņa vārds vēlāk parādījies saistībā ar tā dēvētajos Panamas dokumentos minētajiem čaulas uzņēmumiem.

Mauss noliedz, ka būtu rīkojies nepareizi, un skaidro, ka pastkastīšu izkārtnes uzņēmumi izveidoti, lai pārskaitītu naudu ķīlnieku atbrīvošanas operācijās.

Prāvas gaitā tiesa centīsies noskaidrot, vai konti izmantoti šādām «humānajām operācijām» vai arī nelikumīgu ienākumu glabāšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu