Skotijas ministre: Lielbritānija virzās uz smagā «Brexit» pusi

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānija virzās uz smagā «Brexit» pusi, kurā attiecības ar Eiropas Savienību (ES) būs reducētas uz tirdzniecības līgumiem, pirmdien paziņoja Skotijas ārējo sakaru ministre Fiona Hislopa.

Skotija nule kā iecēlusi Maiklu Raselu par pārstāvi sarunām ar Lielbritānijas «Brexit» ministru Deividu Deivisu, lai formulētu Apvienotās Karalistes nostāju sarunās ar ES.

«Viņi ir tikušies pēdējo desmit dienu laikā. Patlaban tiek noteikts šo iekšējo sarunu process,» ministre sacīja Parīzē pēc sarunām ar Francijas Eiropas lietu ministru Arlemu Deziru, kuru gaitā tika spriests par Skotijas centieniem panākt, lai «Brexit» rezultātā maksimāli tiktu saglabātas saites ar ES.

«Es šobrīd esmu satraukta, jo izskatās, ka Apvienotā Karaliste virzās uz smagā «Brexit» pusi. Tomēr šīs iekšējās diskusijas ar Skotiju, Velsu un Ziemeļīriju ir tikko sākušās, un mēs centīsimies šo pozīciju mainīt,» sacīja ministre.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja jau ir paziņojusi, ka līdz 2017.gadam neiedarbinās Lisabonas līguma 50.pantu, lai sāktu oficiālu izstāšanās procedūru. Pārējo dalībvalstu līderi ir aicinājuši britus nekavēties ar izstāšanās sākšanu, lai izbeigtu neskaidrību par Apvienotās Karalistes turpmākajām attiecībām ar bloku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu