Aizsardzības ministrs: Lielbritānija iebildīs pret jebkuru ideju par ES armiju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānija iebildīs pret visiem Eiropas Savienības (ES) plāniem, kas attiecas uz ciešāku sadarbību militārajā jomā, sevišķi jebkādas ES armijas veidošanu, otrdien paziņojis britu aizsardzības ministrs Maikls Falons.

«Mēs turpināsim iebilst pret ideju par jebkādu ES armiju vai ES armijas štābiem, kas vienkārši atņemtu ietekmi NATO,» ES dalībvalstu aizsardzības ministru sanāksmē Bratislavā paziņoja Falons.

ES līderi 16.septembrī Bratislavā bez Lielbritānijas apsprieda «Brexit» un vienojās par sadarbības stiprināšanu aizsardzības jomā, pret ko Londona vienmēr iebildusi.

Jautāts, vai Lielbritānija bloķēs šos plānus, kamēr vēl ir ES dalībvalsts, Falons norādīja, ka vairākums ES neatbalsta kopīgas armijas veidošanu.

«Mēs piekrītam, ka Eiropai jādara vairāk, tā saskaras ar terorismu, tā saskaras ar migrāciju, bet vienkārši dublēt NATO vai to graut nav pareizais veids,» paziņoja britu ministrs.

Falons uzsvēra, ka Lielbritānija arī turpmāk būs iesaistīta Eiropas aizsardzībā kā NATO valsts.

«Mēs pametam Eiropas Savienību, bet mēs paliekam uzticīgi Eiropas drošībai un nākamgad izvietosim vairāk karavīru Igaunijā vai Polijā,» paziņoja Falons.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu