Ņujorka maina likumus: cilvēki kapsētās varēs tikt apbedīti kopā ar saviem mājdzīvniekiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ņujorkas štats pieņēmis likumu, kas atļauj mājdzīvnieku īpašniekiem tikt apglabātiem blakus saviem kremētajiem mīluļiem cilvēkiem paredzētajās kapsētās, tādējādi to padarot par mājdzīvniekiem draudzīgāko štatu ASV, raksta «Daily Mail».

Gubernators Endrjū Kuomo pirmdien parakstīja grozījumus likumā. Līdz šim Ņujorkas štats atļāva mājdzīvniekus un viņu īpašniekus apglabāt kopā tikai mājdzīvniekiem paredzētās kapsētās. Tagad mājas mīluļus var apglabāt arī cilvēkiem paredzētajās kapsētās, taču dzīvnieki pirms tam noteikti jākremē.

Tāpat likumā paredzēts izņēmums privātajām - reliģiskajām kapsētām, kur šādu praksi neatļauj reliģiski apsvērumi.

Demokrātu partijas pārstāvis Kuomo savu atbalstu likuma grozījumiem skaidro ar to, ka daudzi Ņujorkas iedzīvotāji uzskata savus mājdzīvniekus par ģimenes locekļiem.

Šis ir pēdējais no mainītu likumu virknes, kas Ņujorkas štatu padara mājdzīvnieku īpašniekiem draudzīgāku. Pagājušajā gadā tika pieņemts likums, kas atļauj suņiem uzturēties restorānu terasēs.

Tikai sešos ASV štatos ir vismaz daļēji atļauts apglabāt mājdzīvniekus kopā ar viņu īpašniekiem: Ņūdžersijas, Floridas, Pensilvānijas, Oregonas, Virdžīnijas un Masačūsetsas štatā. Ņujorkā kopš 2014. gada cilvēkus bija ļauts apglabāt arī dzīvniekiem paredzētajās kapsētās līdzās viņu mīluļiem, ja viņi bija izteikuši šādu vēlmi. Šāda pati norma ir spēkā Ņūdžersijas štatā.

Floridas štatā nav aizliegts mājas mīluļus glabāt blakus to īpašniekiem, ja vien mājdzīvnieki tiek apbedīti atsevišķi no cilvēku mirstīgajām atliekām un mirusī persona pirms nāves devusi attiecīgu atļauju.

Pensilvānijas štatā jau kopš 19. gadsimta vidus kapsētas tiek dalītas trīs daļās: mājdzīvniekiem, cilvēkiem un kopējā. Oregonas štata kapsētu īpašnieki paši var izlemt, vai glabāt mājdzīvniekus blakus to saimniekiem vai ne.

Virdžīnijas štatā 2014. gadā tika pieņemts likums, kurš atļauj mājdzīvniekus apglabāt blakus to īpašniekiem noteiktās kapsētas zonās. Mājdzīvniekiem jābūt pašiem savai kapavietai.

Masačūsetsas štats 2015. gadā ierosināja likumprojektu, kas atļautu mājdzīvniekus apglabāt blakus to īpašniekiem, bet par tā pieņemšanu vēl tiek lemts. Luiziānas štats mēģināja ieviest līdzīgu likumu, bet tas tika apturēts.

Pastāv daži apbedīšanas biroji, kuri, neskatoties uz likumu, liek zārkā urnas ar kremētajiem mīluļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu