FIB: Sprādzienos Ņujorkā un Ņūdžersijā aizdomās turētais Rahami rīkojies viens

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sprādzienos Ņujorkā un Ņūdžersijā aizdomās turētais Ahmads Hāns Rahami ir rīkojies viens, bez saistības ar kādu ekstrēmistu kustību, otrdien paziņoja ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB).

«Mēs līdz šim nesaskatām nekādas pazīmes par lielāku šūniņu vai par saistītu uzbrukumu draudiem,» ASV Senāta komitejas sēdē liecināja FIB direktors Džeimss Komijs.

17.septembrī sarīkotajā sprādzienā Ņujorkas Manhetenas rajona Čelsijas mikrorajonā tika ievainots pavisam 31 cilvēks. Netālu tika atrasts vēl viens spridzeklis, kas bez starpgadījumiem tika neitralizēts. Abi spridzekļi bija pagatavoti no katliem, kas piepildīti ar šrapneļiem, Ziemassvētku lampiņām, veciem mobilajiem telefoniem un sprāgstvielām.

Pirms tam 17.septembrī Ņūdžersijas štata Sīsaidpārkas pilsētā eksplodēja cauruļbumba blakus labdarības skrējiena trasei neilgi pirms tam, kad tūkstošiem cilvēku gatavojās piedalīties šajā skrējienā par godu jūras kājniekiem un jūrniekiem, bet šajā sprādzienā nebija cietušo.

Rahami 19.septembrī apšaudē ar policiju Ņūdžersijas štata Lindenas pilsētā tika ievainots kājā un aizturēts. Viņš vēl arvien atrodas slimnīcā un nav spējīgs ierasties tiesā, informēja Ņūdžersijas prokuratūra.

Rahami 20.septembrī tika izvirzītas četras apsūdzības saistībā ar šiem sprādzieniem - masu iznīcināšanas ieroča lietošanā, sabiedriskas vietas spridzināšanā, īpašuma iznīcināšanā, un iznīcinošas ierīces lietošanā.

Afganistānā dzimušais 28 gadus vecais ASV pilsonis Rahami pēdējos gados ir veicis vairākus braucienus uz Afganistānu un Pakistānu.

FIB 2014.gada augustā bija veicis izmeklēšanu pret Rahami, bet FIB aģenti toreiz nekonstatēja nekādu saistību ar terorismu. Šī izmeklēšana veikta pēc tam, kad viņa tēvs Mohammads Rahami bija brīdinājis FIB, ka dēls esot bīstams.

Rahami 2014.gada augustā tika apsūdzēts smagu miesas bojājumu nodarīšanā un naža nelikumīgā glabāšanā pēc sava brāļa Nasima Rahami saduršanas kājā. Viņš pavadīja trīs mēnešus ieslodzījumā, bet netika tiesāts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu