Obama nominē pirmo ASV vēstnieku Kubā pēdējā pusgadsimta laikā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

ASV prezidents Baraks Obama otrdien nominēja karjeras diplomātu Džefriju de Lorentisu par pirmo ASV vēstnieku Kubā vairāk nekā 50 gadu laikā, turpinot savus centienus normalizēt attiecības ar komunistu pārvaldīto salu.

De Lorentiss kopš 2014.gada ir bijis augstākā ranga ASV diplomāts Kubā.

«Džefa vadošā loma ir bijusi vitāli svarīga attiecību normalizēšanā starp ASV un Kubu, un vēstnieka iecelšana ir veselā saprāta solis uz priekšu normālāku un produktīvāku attiecību virzienā starp abām valstīm,» paziņoja Obama.

Viņš sacīja, ka vēstnieka esamība uzlabos attiecības ar Kubu un atvieglos ASV viedokļu aizstāvēšanu.

De Lorentisa nominēšana par vēstnieku ir jāapstiprina ASV Senātam. Vēl nav zināms, vai tas notiks, jo republikāņu kontrolētā Kongresa augšpalāta Senāts ir vēsi noskaņota pret Obamas politiku attiecībā uz Kubu.

Obama ir mīkstinājis gadu desmitiem pastāvējušus ASV aizliegumus tirdzniecībai un tūrisma braucieniem uz Kubu, un abas valstis ir atkal atvērušas vēstniecības.

Obama un Kubas prezidents Rauls Kastro 2014.gada beigās sāka attiecību atjaunošanas procesu, un Obama martā kļuva par pirmo ASV prezidentu, kas apmeklējis Kubu apmēram 90 pēdējo gadu laikā.

Vēl ir spēkā ASV tirdzniecības embargo prer Kubu, kuru var atcelt tikai ASV Kongress.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu