Lielbritānijas ministrs: Lai apturētu Sīrijas karu, jāvērš spiediens pret Krieviju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīrijas konfliktu izdosies apturēt, ja tiks vērsts spiediens pret Krieviju, otrdien sacīja Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons.

«Mums ir jāturpina strādāt kopā, lai atrisinātu dramatisko situāciju Sīrijā un atbalstītu tās tautu, kas ir pelnījis nākotni bez vardarbības no «Islāma valsts» un [Sīrijas prezidenta Bašara al] Asada režīma puses,» skaidroja ministrs.

«Es arī esmu pārliecināts, ka mums ir jāturpina vērst spiedienu pret Krieviju, lai sekmētu šī slaktiņa apturēšanu un pušu atgriešanos pie sarunu galda,» pēc vizītes Turcijā sacīja Džonsons.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu