Mirušais Izraēlas eksprezidents Peress transplantācijai ziedojis savas radzenes

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Izraēlas prezidents un Nobela Miera prēmijas laureāts Šimons Peress ziedojis savas radzenes transplantācijai, trešdien paziņojis mūžībā aizgājušā politiķa personiskais ārsts Rafi Valdens.

Peress miris trešdienas rītā 93 gadu vecumā.

Peress atradās slimnīcā pie Telavivas intensīvas aprūpes režīmā kopš 13.septembra, kad viņš piedzīvoja trieku ar iekšēju asiņošanu.

Valdens, kurš ir arī Peresa znots, norādīja, ka līdz triekai Peresam bijusi laba veselība un viņš nomiris bez ciešanām.

«Viņa dzīve aprāvās pēkšņi, kamēr viņš vēl strādāja pie savas lielākās kaislības - valsts stiprināšanas un miera veicināšanas. Viņa mantojums paliks ar mums,» paziņoja Valdens.

Peress savulaik ir ieņēmis gandrīz visus augstākos Izraēlas valsts amatus. Viņš divkārt ir bijis premjerministrs, bet no 2007. līdz 2014. gadam ieņēma prezidenta amatu.

1994.gadā Peress kopā ar premjerministru Ichaku Rabīnu un palestīniešu bijušo līderi Jasiru Arafatu saņēma Nobela Miera prēmiju par ieguldījumu Oslo līgumā, kas paredzēja Palestīnas valsts izveidi.

Peress līdz šim bija pēdējais vēl dzīvais Izraēlas politiķis, kas piedalījies valsts dibināšanā 1948.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu