Parīzē plāno izveidot parku nūdistiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nūdisti Parīzē drīzumā varēs izmesties «Ādama kostīmā», nebaidoties saņemt prāvu naudas sodu vai tikt arestēti - pilsētas vadība apstiprinājusi plānus izveidot oficiālu parku kailiem cilvēkiem.

Pagaidām lēmums par precīzu tā atrašanās vietu vēl nav pieņemts, taču tas varētu atrasties pie Dumesnila ezera pilsētas dienvidaustrumu daļā, netālu no centra.

Priekšlikumu izveidot parku nūdistiem izvirzījusi Parīzes Zaļā partija. Iesniegumā pilsētas domei aktīvisti pauduši, ka Francija ir viens no iecienītākajiem nūdistu galamērķiem - valstī ik gadu ierodoties ap diviem miljoniem vāciešu, nīderlandiešu, britu un beļģu, lai izģērbtos un sauļotos kaili. Francijā ir ap 155 nūdistu atpūtas bāzes.

Nūdisms Francijā kļūst arvien populārāks, taču kailums sabiedriskā vietā ir pretlikumīgs un par to var saņemt vairāk nekā 13 000 eiro sodu vai pat gadu ilgu cietumsodu.

Pilsētā ir tikai viena vieta, kurā notiek privāti nūdistu pasākumi - tas ir Rodžera la Galla baseins, kas kailuma cienītājiem atvērts pirmdienu, otrdienu un trešdienu vakaros.

Nūdisma brīvības veicināšanas asociācijas viceprezidents Žaks Frimonts CNN paudis, ka asociācijā ir jau aptuveni 1000 biedru un to skaits palielinās, tāpēc baseinā visiem kļūst par šauru, turklāt vasarā tas ir slēgts.

Viņš cer, ka izdosies panākt nūdistu parka izveidi pie Dumesnila ezera: «Tur ir ūdens un mēs varēsim paņemt dvieļus un apgulties. Cerams, mēs varēsim tur apmesties jau nākamā gada vasarā.»

Frimonts arī piebilda, ka kailumam nevajadzētu būt kaut kam tādam, kas tiek uztverts kā nepiedienīgs. «Mēs to enerģiski apstrīdam. Seksuāls izvirtulis ir kāds, kas traucē apkārtējos, piemēram, publiski pašapmierinoties. Nūdists vienkārši vēlas tikt vaļā no drēbēm,» viņš uzsvēra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu