Igaunija un Polija kopīgi izmeklē vērienīgu krāpniecības shēmu

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunija un Polija sākušas izmeklēšanu aizdomās par vērienīgu krāpšanu un iegūtās naudas atmazgāšanu. Lēsts, ka nodarītais kaitējums pārsniedzis piecus miljonus eiro.

Izmeklētāji norāda, ka personu grupa Igaunijā un Polijā 2014. un 2015. gadā krāpšanas ceļā piesavinājusies firmu naudu, atsaucoties uz šķīrējtiesu, kas patiesībā nekad nav pastāvējusi.

Kā paziņojusi Igaunijas Valsts prokuratūra, izveidota kopīga izmeklēšanas grupa, lai šis darbs būtu efektīvāks. Pagājušajā nedēļā abās valstīs vienlaicīgi veiktas kratīšanas un aresti un nopratināti iespējamie vainīgie.

Polijas tiesa ļāvusi uz trim mēnešiem apcietināt divus galvenos aizdomās turētos - vienu Polijas un vienu Igaunijas pilsoni.

«Šis ir labs efektīvas starptautiskās sadarbības paraugs - bez liekām birokrātiskajām procedūrām, operatīvi apmainoties ar informāciju, mums izdevies savākt pierādījumus par plaša apmēra krāpniecību. Lai gan faktiskais kaitējums ir aptuveni pieci miljoni eiro, upuriem tika mēģināts izkrāpt desmitiem miljonu eiro,» pastāstījusi valsts prokurore Pireta Paukštis.

«Mūsu policija aizvien biežāk iesaistās starptautisku izmeklēšanas grupu darbā, lai maksimāli operatīvi un efektīvi cīnītos pret pārrobežu ekonomisko noziedzību. Līdz šim mums ar Poliju tāda veida sadarbības nav bijis, bet šī izmeklēšana vieš gandarījumu,» izteicies Igaunijas Centrālās kriminālpolicijas ekonomisko noziegumu izmeklēšanas biroja vadītājs Janeks Māziks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu