Kopš Nicas terorakta Franču Rivjērā novērsti pieci nopietni uzbrukumi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas kūrortpilsētas Nicas amatpersonas paziņojušas, ka kopš 14.jūlija šajā pilsētā notikušā terorakta Franču Rivjērā novērsti pieci nopietni teroristu uzbrukumi.

14.jūlijā 31 gadu vecs tunisietis ar kravas mašīnu iebrauca Bastīlijas dienas svinētāju pūlī Francijas kūrortpilsētā Nicā, nogalinot 85 cilvēkus un ievainojot vairāk nekā 400, līdz viņu nošāva policija.

Dokumentālā filmā prokurors Žans Mišels Pretrs atklāja, ka terorakti tika plānoti pret konkrētiem sporta pasākumiem, skolām un lūgšanu vietām Francijas Azūra krastā.

«Vairākas lietas tika nodotas pretterorisma tiesnešiem Parīzē,» norādīja prokurors.

«To vidū ir sazvērestības, lai uzbruktu lūgšanu vietām vai noteiktām pulcēšanās vietām, sporta pasākumiem, stadioniem, skolām, kas ir temati, kuri atkārtojas [potenciālo teroristu] tiešsaistē publiskotā komunikācijā,» viņš skaidroja.

Pretrs norādīja, ka pretterorisma tiesnešiem nodotas lietas, kurās konkrētas personas acīmredzami bija gatavas sarīkot teroraktus, «sākot runāt par diezgan konkrētām lietām, par konkrētiem mērķiem».

Prokurors šonedēļ pavēstīja Nicas tiesai, ka tiek izmeklētas apmēram «70 ar terorismu vai vardarbīgu radikalizāciju saistītas lietas» kopš terorakta 14.jūlijā.

Franču Rivjēras varasiestādes šovasar centās mazināt terorisma draudus, atceļot vairākus pasākumus, tostarp augustā paredzēto Marseļas aviācijas šovu. Atcelti varētu tikt vēl vairāki pasākumi, arī 13.novembrī - pērnā gada Parīzē notikušo teroraktu gadadienā - Nicā gaidāmais maratons.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu