Turcija apturējusi vairāku kurdu telekanālu darbību

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turcijas varasiestādes apturējušas 10 lielākoties kurdu valodā raidošu telekanālu darbību, izmantojot pēc 15.jūlija apvērsuma mēģinājuma ieviestā ārkārtas stāvokļa noteikumus, paziņojusi kāda vietējā amatpersona.

Šie telekanāli, tostarp «Zarok TV», kas ir pirmais bērnu raidījumu kanāls kurdu valodā, pārstāja raidīt trešdien un tie ir izņemti no Turcijas satelīttelevīziju sistēmas TURKSAT, aģentūrai AFP pavēstīja kāda amatpersona lielākoties kurdu apdzīvotajā Dijarbakiras pilsētā valsts dienvidaustrumos.

Četri kanāli bijuši tikai kurdu valodā, trīs tajā raidījuši daļēji, bet trīs citi bijuši kanāli turku valodā, tomēr uzskatīti par prokurdiskiem, atklāja amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Amatpersona piebilda, ka varasiestādes slēgušas arī divas turku un kurdu valodā raidošas radiostacijas.

Pēc 15.jūlijā notikušā neveiksmīgā apvērsuma mēģinājuma Turcijas varasiestādes uz trīs mēnešiem valstī ieviesa ārkārtas stāvokli.

Turcijas Nacionālā drošības padome (MGK), kuru vada valsts prezidents Redžeps Tajips Erdoans, trešdien paziņoja, ka ārkārtas stāvoklis valstī tiks pagarināts, kad oktobrī beigsies tā termiņš.

Ārkārtas stāvoklis ir nodrošinājis juridisko ietvaru plašākajām represijām Turcijas jaunāko laiku vēsturē.

Tieslietu ministrs Bekirs Bozdā trešdien paziņoja, ka pirmstiesas apcietinājumā atrodas 32 000 cilvēku, kuri apsūdzēti par sadarbību ar «teroristisko organizāciju», ko vada trimdā dzīvojošais islāmistu sludinātājs Fetulla Gilens, kuru Ankara apsūdz 15.jūlijā notikušā neveiksmīgā militārā apvērsuma organizēšanā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

    Tēmas

    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu