Francijā gaidāmi stingrāki noteikumi par bezpilota lidaparātu izmantošanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas parlaments ir izstrādājis stingrākus bezpilota lidaparātu darbību regulējošus noteikums, ņemot vērā, ka šīs ierīces valstī kļūst aizvien populārākas.

Francijā pērn pārdoti 300 000 bezpilota lidaparātu, un varasiestādes vēlas panākt, lai tie tiktu izmantoti, neapdraudot drošību.

Ja jaunie noteikumi stāsies spēkā, personām, kuras atbildīgas par bezpilota lidaparātu lidojumiem virs aizliegtām teritorijām, draudēs 15 000 eiro liela sodanauda vai sešu mēnešu ilgs cietumsods.

Likumdevēji arī vēlas, lai ikviens bezpilota lidaparāts svarā virs 800 gramiem būtu aprīkots ar papildu drošības ierīcēm, tostarp ar ģeoradariem, kas liegtu šiem lidaparātiem lidot tuvu aizliegtajām teritorijām, kuru vidū ir arī atomelektrostacijas (AES).

Aprēķināts, ka 10% no visiem bezpilota lidaparātiem Francijā sver vairāk nekā 800 gramus, bet 6% - vairāk nekā kilogramu.

Lai arī gaidāms, ka jaunie likumi stāsies spēkā 12.oktobrī, to ieviešana atlikta līdz 2019.gadam, lai dotu bezpilota lidaparātu īpašniekiem vairāk laikā tos modificēt.

Tiek plānots arī panākt šo lidaparātu reģistrāciju.

Bezpilota lidaparātu jautājums Francijā pēdējos gados ir ticis plaši apspriests, īpaši gadījumos, kad tie gandrīz saskrējās ar lidmašīnām.

Martā aviokompānijas «Air France» pasažieru lidmašīna nonāca pāris metru attālumā no šāda lidaparāta, gatavojoties nolaisties Šarla de Golla lidostā Parīzē.

Pērn bezpilota lidaparāti tika pamanīti nelikumīgi lidojam virs vairākiem objektiem Parīzē, un policijai tā arī neizdevās noķert par tiem atbildīgās personas. 2014.gadā šie lidaparāti lidoja virs vairākām Francijas AES, un arī tad nevienu par šiem lidojumiem atbildīgo neizdevās noķert.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu