Itālijas un Irānas karakuģi veikuši kopīgus militāros manevrus Hormuza šaurumā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijas fregate Hormuza šaurumā piedalījusies kopīgos militāros manevros ar diviem Irānas karakuģiem, trešdien paziņojis Irānas admirālis Hoseins Azads.

Itālijas fregate «Euro» vispirms piestāja Irānas Bandarabāsas ostā, bet pēc tam kopā ar Irānas karakuģiem «Alvand» un «Alborz» devās uz Hormuza šaurumu, lai veiktu mācību manevrus, atklāja Azads.

Manevros piedalījušies arī Irānas un Itālijas helikopteri.

Irānas ziņu aģentūra ISNA citēja Itālijas vēstnieka vārdus, ka «Euro» piestāšana Irānas ostā ir pozitīva zīme abu valstu attiecībās.

Itālija bija Irānas lielākā tirdzniecības partnere, pirms Eiropas Savienība (ES) pievienojās ASV, piemērojot Irānai sankcijas par tās kodolprogrammu.

Pēc sankciju atcelšanas Itālija izrādījusi vēlmi atjaunot labās attiecības ar Irānu, un Itālijas premjerministrs Mateo Renci bija pirmā augsta ranga Eiropas amatpersona, kas apmeklēja Irānu pēc pērnā gada jūlijā panāktās kodolvienošanās starp Teherānu un pasaules lielvarām.

Romas politika kontrastē ar Vašingtonas attieksmi. Savienotās Valstis pēdējos mēnešos vairākkārt apsūdzējušas Irānu par tās karakuģu bīstamu pietuvošanos ASV flotes kuģiem Hormuza šaurumā un ūdeņos ap to.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu