Indija veikusi «ķirurģiskus uzbrukumus» Kašmiras pierobežā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Indijas bruņotie spēki veikuši «ķirurģiskus uzbrukumus» gar «de facto» robežu ar Pakistānu Kašmiras reģionā, lai izjauktu pilsētām plānotus uzbrukumus, ceturtdien paziņojusi armija.

Indija apgalvo, ka uzbrukumi, kas notikuši aizvadītajā naktī, bijuši vērsti pret teroristiem pierobežā, nodarot tiem lielus zaudējumus.

Armija par šādiem uzbrukumiem izšķīrusies, secinot, ka teroristu vienības pierobežā gatavojas iefiltrēties un sarīkot teroraktus Džammu un Kašmiras štatā un citviet valstī.

Bruņoto spēku pārstāvis neatklāja, vai uzbrukumus veikuši Indijas gaisa spēki vai sauszemes spēki. Indijas armijas militārā operācija šobrīd esot beigusies.

Pakistānas armija tikmēr paziņojusi, ka apšaudē ar Indijas karavīriem gar «de facto» robežu Kašmiras reģionā nogalināti divi Pakistānas karavīri.

Pakistānas premjerministrs Navazs Šarifs Indijas rīcību nosodīja kā «neizprovocētu» un «atklātu agresiju».

Pakistānas armija noraidījusi apgalvojumus, ka uzbrukumi bijuši «ķirurģiski».

«Indijas uzbrukumi nebija ķirurģiski. Notika apšaude pāri robežai, ko sāka un īstenoja Indija,» paziņoja Pakistānas bruņotie spēki.

Indijas valdība uzskata, ka Pakistānā bāzētie separātistu kaujinieki ir atbildīgi par šomēnes notikušo uzbrukumu armijas bāzei Kašmiras apgabalā. Uzbrukumā dzīvību zaudēja 18 Indijas karavīri.

Indija kopš šī uzbrukuma cenšas diplomātiski izolēt savu sāncensi Pakistānu.

Otrdien tika paziņots, ka Indijas premjerministrs Narendra Modi neapmeklēs Dienvidāzijas Reģionālās sadarbības asociācijas (SAARC) samitu, kas novembrī paredzēts Pakistānas galvaspilsētā Islamabadā.

Daļu Kašmiras, kur vairums iedzīvotāju ir musulmaņi, kontrolē Indija, daļu - Pakistāna, bet kā Deli, tā Islamabada pretendē uz visu Kašmiras teritoriju.

Reģionā izvietoti simtiem tūkstošu Indijas karavīru, padarot Kašmiru par vienu no militarizētākajām zonām pasaulē.

Kopš 1989.gada pret Indijas spēkiem Kašmirā cīnās vairāki desmiti nemiernieku grupējumu, kas vēlas panākt reģiona neatkarību vai apvienošanos ar Pakistānu.

Aplēsts, ka vardarbībā dzīvību zaudējuši gandrīz 44 000 cilvēku.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

    Tēmas

    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu