«Postimees Grupp» pārtrauc drukāto laikrakstu krievu valodā izdošanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Peeter Langovits, postimees.ee

Igaunijas mediju grupa "Postimees Grupp" no oktobra pārtrauks drukāto laikrakstu krievu valodā "Postimees na ruskom jazike" un ""Deņ za dņom" izdošanu, lai koncentrētos uz portālu krievu valodā attīstību.

«Pēdējo gadu laikā Igaunijā samazinājusies tirāža un lasītāju skaits visiem laikrakstiem krievu valodā. Vienlaikus tiešsaistes izdevumu krievu valodā lasītāju skaits pārliecinoši pieaug,» paziņoja «Postimees Grupp» valdes priekšsēdētājs Pēps Kala.

Šī iemesla dēļ grupa izlēmusi atteikties no drukātajiem laikrakstiem krievu valodā, bet koncentrēties uz portālu krievu valodā «rus.postimees.ee», «limon.ee» un «krasotka.ee» darbības attīstīšanu.

«Tendence, kad lasītāji un reklāmdevēji pāriet uz tiešsaisti Igaunijas krievvalodīgos medijos ir ļoti strauja, tādēļ mēs vairāk nekā līdz šim investēsim krievvalodīgo ziņu portālu attīstībā,» Kala piebilda.

«Esam pateicīgi visiem, kas visu šo laiku piedalījās izdevumu veidošanā un strādāja Igaunijā vecākajā drukātajā laikrakstā krievu valodā, kā arī bija tā lojāli lasītāji. Tagad mēs aicinām visus ziņas krievu valodā lasīt mūsu portālos krievu valodā,» klāstīja kompānijas vadītājs.

«Postimees Grupp» veido Igaunijā vecākais laikraksts «Postimees», tā ziņu portāli, kā arī reģionālie laikraksti «Tartu Postimees», «Parnu Postimees», «Sakala», «Virumaa Teataja», «Jarva Teataja» un «Valgamaalane». «Postimees Grupp» ietilpst visās trīs Baltijas valstīs strādājošajā mediju koncernā «Eesti Meedia».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu