Pasažieru vilciena katastrofā Ņūdžersijā vairāk nekā 100 cietušo

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV, Ņūdžersijas štatā, Hobokenas stacijas platformā ietriecies pasažieru vilciens. Nelaimes gadījumā ir vairāk nekā 100 cietušo un vismaz trīs cilvēki ir gājuši bojā, vēsta ārkārtas dienesti. Aculiecinieki stāsta, ka vilciens nav samazinājis ātrumu, bet triecies cauri barjerām termināļa reģistrācijas zonas virzienā. Fotogrāfijās redzami būtiski stacijas ēkas bojājumi, tostarp sagrautas sienas un saliektas sijas.

Sadursmē bojāts vilciens un stacijas termināļa konstrukcijas. Tiek ziņots, ka daļēji iegruvis stacijas jumts.

Avarējušais vilciens plkst.7.23 pēc vietējā laika izbraucis no Ņujorkas un acīmredzot kavējies. Katastrofa Ņūdžersijā notikusi plkst.8.30 pēc vietējā laika, kad stacijā atradās ļoti daudz cilvēku.

Ārvalstu mediji ziņo par vairāk nekā 100 ievainotajiem. Pagaidām oficiāli apstiprināts viens nāves gadījums.

Lielākā daļa cietušo ir pirmā vagona pasažieri un cilvēki, kas gaidīja vilcienu uz perona. Vairāki cilvēki ir kritiskā stāvoklī.

Bojā gājusi kāda sieviete, kas avārijas brīdī stāvējusi uz perona. Vilciena inženieris bijis viens no cilvēkiem, kas izvilkts no pirmā vagona un steidzami aizvests uz tuvāko slimnīcu. Tikmēr citi cilvēki palīdzējuši nocelt betona konstrukcijas no nelaimes gadījuma upuriem, bet pasažieri, kas bija guvuši vieglākas traumas, izsituši vagonu logus un izrāpušies pa tiem.

Aculiecinieki «Fox news» stāsta, ka

vilciens nav samazinājis ātrumu, bet triecies cauri barjerām termināļa reģistrācijas zonas virzienā.

Fotogrāfijās redzami būtiski stacijas ēkas bojājumi, tostarp sagrautas sienas un saliektas sijas.

Līdz šim mediķu palīdzība bijusi nepieciešama vairāk nekā 100 cilvēkiem, norādījuši ārkārtas dienestu darbinieki. Kāds aculiecinieks apgalvo, ka redzējis sievieti, kuru pie zemes piespiedis betona gabals.

Negadījuma apstākļi tiek noskaidroti, tomēr pagaidām tiek ziņots, ka

avārija bijusi nelaimes gadījums nevis apzināti ļaunprātīga rīcība.

ASV dzelzceļa kompānijas ignorē valdības prasības uzlabot vilcienu drošību

BBC atgādina, ka ASV Kongress 2008.gadā ar likumu noteicis, ka līdz 2015.gada beigām visiem vilcieniem ir jāuzstāda drošības sistēmas, kas palīdzētu novērst «cilvēcīgas kļūmes», kas var izraisīt noskriešanu no sliedēm, piemēram, sistēma automātiski izlabotu vilcienu vadītāju darbības, ja lokomotīve brauktu pārāk ātri.

Šī drošības sistēma izmanto bezvadu internetu, GPS signālu un īpašu kodēšanas sistēmu, nodrošinot tiešsaistes informāciju par vilcieniem to kontroles centrā.

Lielākā daļa dzelzceļa kompāniju gan valdības noteiktajā termiņā nav iekļāvušās, jo šīs sistēmas ir dārgas un sarežģīti uzstādāmas. Dažas kompānijas, ieskaitot «New Jersey Transit», kuras vilciens šodien avarējis, draudēja pārtraukt savu darbību, ja tās tiktu piespiestas ievērot šos termiņus. Rezultātā ASV Kongress pagarinājis drošības sistēmu ieviešanas termiņu līdz 2018.gadam.

Saskaņā ar jaunāko «New Jersey Transit» progresa ziņojumu

neviens no kompānijas 440 vilcieniem ar šīm drošības sistēmām joprojām nav aprīkots,

tāpat arī neviens no darbiniekiem nav apmācīts ar tām rīkoties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu