Ministrs: Čehija šogad patvēruma meklētājus neuzņems

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Čehija Eiropas Savienības (ES) bēgļu sadales plāna ietvaros līdz gada beigām neuzņems nevienu patvēruma meklētāju, paziņojis šīs valsts iekšlietu ministrs Milans Hovanecs.

«Mēs neielaidīsim Čehijā nevienu, ko mēs šeit nevēlamies un kuri neizturēs drošības pārbaudes,» viņš norādīja reportieriem pēc tikšanās ar Vācijas iekšlietu ministru Tomasu de Mezjēru.

Hovanecs uzsvēra, ka ES vajadzētu nākt pie slēdziena, ka kvotu sistēma nedarbojas un nekad arī nedarbosies.

«Ir pārsteidzoši, ka Eiropas Komisija joprojām cenšas atdzīvināt sistēmu,» piebilda ministrs.

Viņš norādīja, ka vēlas panākt labāku patvēruma meklētāju reģistrācijas centru darbību, iesaistot arī ES robežaģentūru «Frontex».

«Šobrīd tie ne tuvu nav efektīvi,» paziņoja Hovanecs.

Hovanecs norādīja, ka Čehijai, kā arī pārējām Višegrādas grupas valstīm - Slovākijai, Polijai un Ungārijai - nav iespējams bezgalīgi aizstāt pārējās ES valstis, nosūtot policistus citu ES dalībvalstu robežu sargāšanai.

Ministrs arī vēlējās dzirdēt de Mezjēra atbildi par Vācijas plānu patvēruma meklētāju repatriācijai.

ES plāna ietvaros bloka dalībvalstis ir apņēmušās divu gadu laikā uzņemt 160 000 patvēruma meklētāju no Grieķijas un Itālijas, tomēr līdz šim tikai 5651 cilvēks ir pārvietots.

Čehija līdz šim ir uzņēmusi 12 cilvēkus, bet Slovākija - tikai trīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu