Vācu mediji: Kremlis Donbasa teroristiem sniedz padomus propagandā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sergey Averin / Sputnik

Kremlim tuvu stāvoši cilvēki aktīvi sniedz padomus Austrumukrainas promaskaviskajiem teroristiem, kā īstenot «propagandas kampaņu» pret Kijevu un Rietumiem, ceturtdien vēsta Vācijas mediji.

Televīzijas pārraide «Frontal21» un laikraksts «Die Zeit» no Doņeckas teroristu «informācijas ministres» Jeļenas Ņikitinas e-pasta ieguvuši 10 000 vēstuļu, ar kurām tīmeklī dalījušies Ukrainas pusei simpatizējošie aktīvisti.

Kaut arī Maskava apgalvo, ka tā neatbalsta Austrumukrainas teroristu grupējumus, dokumenti liecina pretējo -

Maskavas «padomnieki» strādā cieši kopā ar teroristiem.

«Padomnieki acīmredzami ir tuvi Kremlim vai [Krievijas] prezidenta Vladimira Putina administrācijai,» norāda mediji.

Teroristu padomnieki strādā proputiniskās organizācijās, arī Politisko risinājumu centrā, vai arī tieši Krievijas prezidenta administrācijas labā, ceturtdien vēsta «Die Zeit».

Vairākiem dokumentiem ir piezīmes «ziņojums Maskavai» vai arī iniciāļi «AP» - saīsināts apzīmējums krievu valodā prezidenta administrācijai.

44 lappuses garā dokumentā, kas datētas ar 2015.gada augustu, norādīts, ka

Ukrainas valdība raksturojama «kā hunta», bet Maskava - «pozitīvā gaismā».
«Atbalsts, ko Maskava sniedz» Doņeckas un Luhanskas teroristu «republikām», «ir jāilustrē», ja iespējams, ar tādiem piemēriem kā «vecmāmiņa ada zeķes Putinam» vai «bērni glezno [Krievijas prezidenta] portretus».

Programmā «Frontal21» otrdien tika pārraidīta «iestudēta» reportāža ar Krievijas «palīdzības konvoju» Ukrainas austrumos, kuru sveic jaunieši, ceļa malā vicinot lielus Krievijas karogus.

«Ukraina tīši pārkāpj Minskas vienošanos,»

vienu no nopludinātajiem dokumentiem citē «Die Zeit».

«Visiem rakstiem par Ukrainas pārkāpumiem ir jāsatur šī ideja,» teikts dokumentā. Donbasa teroristu grupējumi un «Krievijas Federācija atbalsta un respektē vienošanos, bet Ukraina ir pret to».

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu