Obama un Merkele nosoda «barbariskos» Krievijas un Sīrijas uzlidojumus Alepo

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidents Baraks Obama un Vācijas kanclere Angela Merkele ceturtdien telefona sarunā nosodīja Krievijas un un tās atbalstītā Sīrijas režīma gaisa triecienus pret Alepo pilsētu, nosaucot tos par «barbariskiem», paziņoja Baltā nama administrācija.

Abi politiķi bija vienisprātis, ka Sīrijas valdībai un tās sabiedrotajai Krievijai «ir īpaša atbildība izbeigt kaujas Sīrijā», un stingri nosodīja gaisa triecienus Alepo austrumu rajonos, kur saskaņā ar viņu teikto «dzīvo simtiem tūkstoši civiliedzīvotāju, no kuriem puse ir bērni».

ANO ir paziņojusi, ka Alepo notiek tāda humāna katastrofa, kāda līdz šim nav bijusi pieredzēta Sīrijas brutālajā pilsoņkarā, Maskavai un Damaskai īstenojot ofensīvu pilsētas atkarošanai pēc pamiera izjukšanas pagājušajā nedēļā.

Krievija un ASV ir vainojušas viena otru pamiera izjukšanā. Ja šis pamiers turpinātos, tas būtu pirmais solis jaunos centienos izbeigt Sīrijas pilsoņkaru, kurā kopš 2011.gada nogalināti ap 300 tūkstošiem cilvēku.

Obama un Merkele savā telefonsarunā aicināja karojošās puses «turpināt ievērot pamieru, iespējami ātri sākt spēku atvilkšanu gar kontakta līniju un nodrošināt starptautiskajiem novērotājiem netraucētu pieeju visai konflikta zonai».

«Prezidents un kanclere stingri nosodīja barbariskos Krievijas un Sīrijas režīma gaisa triecienus pret Austrumalepo,» paziņoja Baltais nams.

Trešdien tika bombardētas divas no lielākajām slimnīcām pilsētas austrumos, un ANO ģenerālsekretārs Bans Gimūns raksturoja šo rīcību kā kara noziegumu.

Ceturtdien notika jauni gaisa triecieni Alepo provincē, savukārt uzbrukumos Idlibas pilsētai, netālu esošajam Džardžanazas ciemam un Hamas provinces centrālajā daļā tika nogalināti vismaz 11 civiliedzīvotāji, tai skaitā septiņi bērni, paziņoja Londonā bāzētā organizācija «Sīrijas Cilvēktiesību observatorija» («Syrian Observatory for Human Rights»).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu