ASV investēs 50 miljonus dolāru bezpilota lidaparātu bāzē Nigērā

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV investēs vismaz 50 miljonus dolāru (44,5 miljonus eiro) militārajā gaisa bāzē Nigērā, kur būs iespējams izvietot bezpilota lidaparātus.

ASV jau dala gaisa spēku bāzi ar Francijas armiju Nigēras galvaspilsētā. Šajā bāzē jau izvietoti bezpilota lidaparāti «MQ-9 Reaper», bet jaunā bāze Agadesā, Nigēras vidienē, dos Vašingtonai lielākas iespējas izmantot bezpilota lidaparātus pret islāmistu ekstrēmistiem tādās Nigēras kaimiņvalstīs kā Mali un Nigērija, kā arī Lībijā.

Pentagona preses pārstāve apstiprināja, ka ASV piekritusi finansēt jauna skrejceļa un ar to saistīto objektu un infrastruktūras izveidi.

Viņa sacīja, ka šie darbi varētu izmaksāt aptuveni 50 miljonu dolāru, bet interneta medijs «The Intercept», kas pirmais ziņoja par šo Pentagona projektu, vēstīja, ka izmaksas būs vismaz divtik lielas.

«The Intercept» ziņoja, ka saskaņā ar tā rīcībā nonākušajiem dokumentiem šis projekts tiek uzskatīts par «nozīmīgākajiem ASV militārajiem būvdarbiem Āfrikā». Projektu plānots pabeigt jau nākamgad.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu