Mozaīku karaļvalsts Losandželosā - stikla mākslas meistaru mūža darbs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Simtiem antikvariātos uzietu porcelāna eksponātu, jestri suvenīri un ar pašdarinātu flīžu mozaīkām noklātas sienas un grīdas - Mozaīku māja Losandželosā Kalifornijas štatā ASV ir kā piemineklis divus gadu desmitus ilgušai mākslinieciskai sadarbībai starp Šeriju Panu un viņas vīru Goinzalo Duranu.

76 gadus vecā Pana stāsta, ka mozaīkas raksts mājas iekštelpās veidots no keramikas un spoguļu lauskām un dažādiem stikla priekšmetiem.

Viņa atceras, ka aizraušanās ar stiklu sākās 1992. gadā, kad viņa iepazinās ar savu tagadējo vīru.

Mozaīku māja atrodas nomaļā Losandželosas ieliņā Venisas rajonā. Pana to iegādājās 1994. gadā, lai tur izbūvētu mākslas studiju. Mājas pārtapšana par «mozaīku karaļvalsti» aizsākās pēc tam, kad māksliniece mājas vannasistabai nepieciešamās flīzes mozaīkas rakstā nolēma izgatavot pašas spēkiem. Tas bijis tik aizraujošs un radošs process, ka pāris nolēmis ar mākslinieciskajām mozaīkām dekorēt arī pārējo māju.

Tagad abu radošo personu sadarbības rezultātā vai ikkatrs mājas stūrītis pārvērties īstā mākslas darbā.

«Šīs mājas stāsts patiesībā ir stāst par mīlestību mūsu abu starpā,» stāsta Šerija Pana.

Mozaīku māja Losandželosā kļuvusi par vienu no iecienītākajiem tūrisma objektiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu