Filipīnu prezidents draud nogalināt trīs miljonus narkomānu un sevi salīdzina ar Hitleru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte paziņojis, ka karā pret narkobiznesu ar prieku nogalinātu arī miljoniem narkomānu, kas mīt viņa vadītajā valstī. Pie tam odiozais līderis pats sevi publiski salīdzināja arī ar nacistiskās Vācijas līderi Ādolfu Hitleru, raksta «The Guardian».

Preses konferencē savā dzimtajā pilsētā Davao Duterte apgalvoja, ka kritiķi viņu mēdzot dēvēt par «Hitlera brālēnu», tomēr viņš par to nemaz neļaunojoties. «Vācijā bija Hitlers, Filipīnās ...» daudznozīmīgi teica Duterte, teikuma beigās norādot uz sevi ar roku.

«Hitlers nogalināja trīs miljonus ebreju.. Šajā valstī ir trīs miljoni narkomānu. Es ar prieku viņus visus nogalinātu.»

Tiesa, salīdzinājums prezidentam izdevās neprecīzs, jo vēsturnieki aplēsuši, ka Otrā pasaules kara laikā nacisti nogalināja apmēram sešus miljonus ebreju.

Duterte savus pirmos trīs mēnešus prezidenta amatā pavadījis, vadot kampaņu pret narkobiznesu. Prezidents jau iepriekš izpelnījās kritiku par draudiem nogalināt visus narkotiku tirdzniecībā iesaistītos, tostarp par narkomāniem uzskatītos cilvēkus. Šos izteikumus nosodījušas cilvēktiesību aizsardzības organizācijas un vairākas pasaules valstis.

Pret-narkotiku kampaņas laikā nogalināti vairāk nekā 3500 narkotiku izplatītāji un narkomāni. Aptuveni trešā daļa no viņiem gāja bojā sadursmēs ar varasiestādēm, bet lielāko daļu nogalinājušas bruņotas pašorganizētas kaujinieku vienības.

Duterte ir publiski iedrošinājis cilvēkus nogalināt narkomānus, kā arī apsolīja neizvirzīt apsūdzības policistiem par nāvessoda izpildīšanu bez tiesas sprieduma.

«Šie upuri ir nepieciešami, lai izbeigtu šo problēmu un pasargātu nākamo paaudzi no bojāejas,» viņš paziņoja piektdienas preses konferencē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu