Ārsts lidojuma laikā izglābj pasažiera dzīvību, liekot lietā zobu bakstāmos un karoti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/EPA

Pagājušajā nedēļā «Air China» lidmašīnā kāds ārsts ar dažiem zobu bakstāmajiem kociņiem un karoti izglābis dzīvību kādam citam pasažieriem, kuram lidojuma laikā sākās lēkme, raksts «Telegraph».

Trīsdesmit astoņus gadus vecais Tians Jū, kas strādā Šanhajas Longhua slimnīcas reimatoloģijas nodaļā, lidoja no Kašgaras pilsētas uz Urumcji pilsētu Siņdzjanas autonomajā reģionā Ķīnas rietumos, kad kāds pasažieris zaudēja samaņu un viņam pa muti sāka nākt putas, raksta avīze «Shanghai Daily».

Kad apkalpe uzrunāja pasažierus, lūdzot atsaukties, ja viņu vidū ir kāds ārsts, Tians Jū nekavējoties pieteicās. Sapratis, ka pasažierim sākusies epilepsijas lēkme, ārsts palūdza lidmašīnas darbiniekiem karoti un dvieli.

Viņš ar pirkstu iztīrīja sasirgušā elpceļus. Pēc tam viņš ap karoti aptina dvieli un ielika to pasažierim mutē, lai novērstu iespēju, ka tas lēkmes laikā sev iekož mēlē. Tā kā ārstam bija zināšanas arī tradicionālajā Ķīnas medicīnā un vairāku gadu pieredze darbā neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļā, viņš nolēma likt lietā zobu bakstāmos kociņus, lai radītu spiedienu uz nozīmīgām akupunktūras vietām, kuru stimulēšana atstāj pozitīvu ietekmi uz smadzeņu darbību.

«Drošības procedūru dēļ lidmašīnā nebija adatu, ko izmantot, tāpēc zobu bakstāmie kociņi bija labākais, ko varēju atrast,» intervijā «Shanghai Daily» vēlāk teica ārsts.

Pasažieris pēc piecu minūšu akupunktūras procedūras atguva samaņu. Divdesmit minūtes vēlāk, kad lidmašīna bija nosēdusies lidostā, neatliekamā medicīniskā palīdzība vīrieti nogādāja slimnīcā.

Tians Jū vēlāk ar mediju starpniecību ieteica pasažieriem, kas kādreiz cietuši no epilepsijas lēkmēm, vienmēr lidojumos līdzi ņemt medikamentus,jo gaisa spiediena maiņa un skābekļa trūkums lēkmes var izprovocēt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu