Merkele apmeklēs Āfriku, lai risinātu sarunas par nelegālās imigrācijas apturēšanu

LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vācijas kanclere Angela Merkele gatavojas nākamnedēļ doties trīs dienu ilgā vizītē uz Āfriku, lai risinātu sarunas par iespējām novērst cēloņus, kas izraisa masveida nelegālo imigrāciju uz Eiropu, piektdien pavēstīja valdības pārstāve Ulrike Demmere.

Kancleres vizīte sāksies 9.oktobrī, un tās laikā viņa apmeklēs Adisabebu, kā arī citas vietas Āfrikā, norādīja Demmere, sīkākus paskaidrojumus nesniedzot.

Merkele ir aicinājusi Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis aktīvāk repatriēt tos patvēruma meklētājus, kuru lūgumi ir noraidīti, noslēgt ar Āfrikas valstīm readmisijas līgumus un palielināt tā dēvēto attīstības palīdzību, lai novērstu cēloņus, kas liek nelegālajiem imigrantiem doties ceļā uz Eiropu.

Viņa norādījusi, ka ar Turciju panāktā vienošanās par nelegālās imigrācijas ierobežošanu varētu kalpot par paraugu līdzīgu līgumu slēgšanai ar Ziemeļāfrikas valstīm, tostarp ar Ēģipti, Lībiju un Tunisiju.

Tikmēr Marokas karaļnams ceturtdienas vakarā paziņoja, ka karalis Muhameds VI telefonsarunā ar Merkeli dienu iepriekš esot piekritis veicināt Vācijā nelegāli dzīvojošo marokāņu repatriāciju.

Karalis uzdevis iekšlietu ministram Muhamedam Hasadam tuvākajās dienās doties uz Vāciju, lai apspriestu nelegālo marokāņu repatriācijas detaļas, teikts karaļnama izplatītajā paziņojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu