Japānā vērienīga izmeklēšana: aizdomas, ka slimnīcas darbinieks nogalinājis 48 pacientus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Japānas policijai ir aizdomas, ka kāds slimnīcas darbinieks nogalinājis desmitiem pacientu, saindējot viņu intravenozās sistēmas šķidrumu, raksta «Daily Mail».

Policija uzskata, ka slimnīcas darbinieks varētu būt nogalinājis 48 pensijas vecuma slimnīcas pacientus.

Izmeklēšana Oguči slimnīcā netālu no Tokijas tika sākta, kad divu pensionāru autopsijā uzrādījās, ka viņi tikuši noindēti. Abi 88 gadus vecie vīrieši nomira vien ar divu dienu starpību, 18. un 20. septembrī.

Pēcnāves līķu sekcijā atklāts, ka vīrieši miruši no saindēšanās ar ķīmisku vielu, kas atrodama antiseptiskajos līdzekļos. Kā raksta «Jiji Press», šo ķīmisko līdzekli Oguči slimnīcā izmantojot medmāsas. Dezinfekcijas līdzekļa pēdas tika atrastas 10 vēl neizmantotos intravenozo katetru infūzijas maisos.

Policija uzskata, ka indes ievadīšana infūzijas maisos, visdrīzāk, notikusi trīs dienas ilgajos valsts svētkos, kad slimnīcā atradās daudz mazāk darbinieku.

Šobrīd notiek izmeklēšana saistībā ar vēl 46 cilvēku nāvi, kas miruši slimnīcas ceturtajā stāvā un kuru nāves apstākļi šķiet aizdomīgi.

Izmeklētāji konstatēja, ka 82 dienu periodā kopš 1. jūlija reģistrēts pārlieku liels mirušo skaits.

Slimnīcas amatpersona intervijā «Kyodo News» atzina, ka atklātībā nākušie skaitļi un fakti slimnīcas vadībā radot lielas bažas.

Izmeklēšanu gan kavē fakts, lielākā daļa mirušo jau ir kremēti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu