Glābējs izplūst asarās, turot rokās uzlidojumā Sīrijā izdzīvojušu zīdaini

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Pasauli pāršalcis sirdi plosošs stāsts no Sīrijas par kādu jaunu vīrieti, kurš kā brīvprātīgais piedalījies glābšanas darbos pēc kārtējā uzlidojuma Idlibas pilsētai. Putekļiem klātais vīrietis izplūdis asarās, savās rokās turot tik tikko izglābtu jaundzimušu meitenīti, kurai drupās brīnumainā kārtā izdevies izdzīvot.

Aizkustinošā video redzams, ka arī izglābtās meitenītes seju klāj putekļi un asinis, bet viņas acis ir atvērtas. Glābējam sākotnēji nav ne jausmas, vai bērniņš ir dzīvs, taču tad viņa sāk raudāt, stiepj rociņas pretī savam glābējam, kurš, to redzot, sabrūk un sāk nevaldāmi raudāt, un atkārto «Ya Allah» (Ak, Dievs).

Mazā meitenīte nav viņa meita, taču viņš vēlāk žurnālistiem atzinis, ka tajā mirklī licies, it kā būtu. Jaunais vīrietis, Abu Kifa, ir Sīrijas civilās aizsardzības vienības brīvprātīgais. Šos glābējus Sīrijā sauc arī par «Baltajām ķiverēm», un viņi bieži vien ir pirmie, kas ierodas notikuma vietā šādās situācijās.

Glābējs emocionāli atzīst, ka izdzīvojusī meitenīte, kura varētu būt ap 30 dienas veca, ir mierinājuma brīdis starp daudziem sāpju mirkļiem. Mazulis un viņa ģimene izdzīvoja uzlidojumā, taču, lai atbrīvotu cilvēkus no drupām, vismaz trīs cilvēki rakās tām cauri stundām ilgi.

«Baltās ķiveres», kas šogad nominētas Nobela Miera balvai, vairāku gadu gaitā izglābušas tūkstošiem dzīvību Sīrijā notiekošajā karā. Vardarbība ir tik nerimstoša, ka tiem, kas atrodas ārpus tās, ir viegli notrulināties un pierast. Taču «Baltās ķiveres», kas to visu piedzīvo reālajā dzīvē, vēl pat pirms nosēdušies putekļi, nevar palīdzēt nekā citādi, kā vien rūpējoties par cietušajiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu