Lukašenko PSRS sabrukumu uzskata par katastrofu

LETA/BELTA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mark Schiefelbein / TT NYHETSBYRÅN

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko, atbildot uz Pekinas universitātes studentu jautājumiem, atzinis, ka PSRS sabrukums bija «katastrofa», piektdien vēsta ziņu aģentūra BELTA.

«Es Padomju Savienības sabrukumu viennozīmīgi vērtēju kā katastrofu, kurai bija un ir negatīvas sekas visā pasaulē. Nekā laba no sabrukuma mēs neesam ieguvuši,» pārliecināts ir Baltkrievijas līderis.

PSRS pasaulē bija atturēšanas un stabilitātes nodrošināšanas faktors, skaidroja Lukašenko, piebilstot, ka PSRS laikos tādi konflikti, kas patlaban notiek Tuvajos Austrumos vai Āfrikā, būtu neiespējami.

«Tā līdzsvaroja mūsu planētu,» norādīja līderis. «Izzuda Padomju Savienība, un, redziet, pasaule sāka uz viena balsta grīļoties. Es šeit nenosodu amerikāņus, bet fakts ir fakts.»

Viņš piebilda, ka redz Ķīnā, kā arī, iespējams, postpadomju telpas vienotībā vai Eiropas Savienībā, kas veido arvien patstāvīgāku politiku, reālus balstus, kas ir jānostiprina, lai pasaule kļūtu daudzpolāra.

Lukašenko Krievijas kolēģis Vladimirs Putins vairākkārt PSRS sabrukumu raksturojis kā «gadsimta lielāko ģeopolitisko katastrofu».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu