Tramps gatavs sākt kampaņā runāt par Klintona seksa skandāliem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Republikāņu partijas Baltā nama kandidāts Donalds Tramps jaunā intervijā atzinis, ka ir gatavs sākt kampaņā runāt par bijušā prezidenta Bila Klintona seksa skandāliem. Šo skandālu atgādināšana varētu sekmēt, ka sieviešu elektorāts novēršas no demokrātu kandidātes Hilarijas Klintones, pieļāva republikāņu kandidāts.

«Viņa ir nejauka, bet es varu būt tik nejauks, kāda viņa nekad nevarētu būt,» vēlu piektdien vakarā laikrakstā «The New York Times» publicētā intervijā brīdināja Tramps.

«Hilarija Klintone bija precējusies ar vislielāko sieviešu izmantotāju politikas vēsturē,» sacīja republikāņu kandidāts, zīmējoties uz Bilu Klintonu.

«Hilarija bija veicinātāja, un viņa pēc tam uzbruka sievietēm, pret kurām Bils Klintons bija izturējies slikti,» viņš sacīja laikrakstam.

Cenšoties apsteigt Trampa uzbrukumus, Klintones kampaņa jau izplatījusi audioierakstu, kurā Bils Klintons runā par laulības dzīvi ar Hilariju.

«Es uzskatu, ka viņa burtiski ir pavadījusi veselu dzīvi, pieredzot ne tikai ar priekus un svētību, bet arī sirdsāpes un vilšanos, dažkārt netaisnu attieksmi,» ierakstā atzina eksprezidents.

Tramps ar draudiem pievērsties Bila Klintona seksa skandāliem klajā nācis, reaģējot uz Hilarijas Klintones kampaņas pēdējā laika aktīvajiem centiem attēlot republikāņu kandidātu kā sieviešu nīdēju.

Pēdējā epizode šajā kampaņas tēmā bija bijušās Trampam piederošā skaistumkonkursa uzvarētājas Ališijas Mačado iesaistīšana Klintones kampaņā, kur viņa nākusi klajā ar apsūdzībām Trampam par cietsirdīgu un aizvainojušu izturēšanos.

Kā liecina telekanāla «Fox News» piektdien publiskotās aptaujas rezultāti, Klintone pēc pārliecinošā snieguma pirmajās kandidātu televīzijas debatēs apsteidz Trampu par trim procentpunktiem. Par Klintoni gatavi balsot 43% amerikāņu, par Trampu - 40%.

Libertāņu kandidāts Gērijs Džonsons un «zaļo» kandidāte Džila Steina var rēķināties attiecīgi ar 8% un 4% amerikāņu atbalstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu