Zem Maskavas būvēs bunkuru tīklu; 40 miljonus krievu apmāca, kā rīkoties kodoluzbrukuma gadījumā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Krievijas valdība ir sākusi valsts mēroga militārās mācības, lai pārliecinātos, ka valsts iedzīvotāji un varas iestādes ir gatavas uzbrukumiem ar kodolieročiem, ķīmiskajiem ieročiem vai bioloģiskajiem ieročiem, ko varētu sākt Rietumu valstis, raksta «Independent».

Politiskā retorika Krievijā kļūst arvien asāka, un par to liecina arī Krievijas valsts kontrolēto mediju saturs. «Šizofrēniķi no Amerikas jau tagad asina savus kodolieročus palaišanai uz Maskavu,» pirms notiekošajām mācībām paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrijas pārraudzītais TV kanāls «Zvezda TV».

Vērienīgās mācības rīko Krievijas Civilās aizsardzības, ārkārtas situāciju un dabas katastrofu seku likvidēšanas organizācija EMERCOM. Tajās piedalīsies 200 000 ārkārtas dienestu darbinieku, kā arī tiks iesaistīti 40 miljoni civiliedzīvotāju.

EMERCOM paziņojumā teikts, ka mācībās notiks sagatavošanās potenciālam radioaktīvajam, ķīmiskajam vai bioloģiskajam uzbrukumam vai ārkārtas situācijai.

Tiks pārbaudīta arī dažādu institūciju un sabiedrisko ēku vispārējā drošība un ugunsdrošība un iespējas uzbrukumu vai nelaimju laikā aizsargāt civiliedzīvotājus. Tāpat tiks pārbaudīta dažādu īpaši uzbrukumiem radīto būvju gatavība, to skaitā arī bunkuri.

Mācības notiek dažas dienas pēc tam, kad Putins lauza vienošanos ar Amerikas Savienotajām Valstīm, kas paredzēja abu valstu atbrīvošanos no ķīmiskajos ieročos izmantojamā plutonija.

EMERCOM šajās dienās arī apstiprinājis plānus zem Maskavas būvēt «pazemes būves», kuras kodoluzbrukuma gadījumā spēšot pasargāt «100% Maskavas iedzīvotāju».

Krievijā patlaban arī notiek kodolieroču arsenāla modernizēšana. «The Times» ziņo, ka arsenāls papildināts ar jaunas paaudzes kodolbumbvedējiem, ballistiskajām raķetēm un kodolzemūdenēm. Neskatoties uz atbruņošanās līgumiem, Kremlis mēģinot savu kodolieroču arsenālu vairot, pārspējot Amerikas Savienotās Valstis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu