Aizdomu par uzbrukuma gatavošanu dēļ Vācijas pilsētā Kemnicā notiek plaša policijas operācija

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas austrumos esošajā pilsētā Kemnicā sestdien notiek plaša policijas operācija «saistībā ar aizdomām, ka tiek gatavots uzbrukums ar sprāgstvielām», un sākta aizdomās turēta vīrieša meklēšana, paziņoja policija. Policija informēja, ka meklētais ir 22 gadus vecais Džabers Albakrs no Damaskas.

Saksijas federālās zemes policija reidu kādā dzīvoklī veica pēc tam, kad piektdienas vakarā no Vācijas iekšējās izlūkošanas dienesta saņēma informāciju par iespējamu uzbrukuma plānošanu, informēja policijas pārstāvis Toms Bernhards.

Policija aicina ikvienu sniegt informāciju, ja tāda ir zināma, par šīs personas atrašanās vietu.

Saksijas policija arī publiskoja aizdomās turētā fotogrāfiju, kurā tumšmatains vīrietis redzams džemperī ar kapuci. Pēdējo reizi viņš redzēts esot līdzīgā apģērbā.

Detalizētāka informācija par aizdomās turēto netiek sniegta. Nav arī zināms, cik ilgi viņš uzturējies Vācijā, kur pērn tika uzņemti 890 tūkstoši patvēruma meklētāju, no kuriem lielākā daļa ir Sīrijas pilsoņi, kas bēg no kara dzimtenē.

Apkaimes iedzīvotāji aicināti palikt iekštelpās. Policija arī aicināja iedzīvotājus nepublicēt sociālās saziņas vietnēs fotogrāfijas un video par operāciju, kas notiek dzīvojamo ēku rajonā.

Saksijas policijas preses pārstāve Katlena Cinka žurnālistiem sacīja, ka policija veica kontrolētu eksploziju, tomēr viņa nevarēja sniegt detalizētāku informāciju par to, kur bija plānots veikt uzbrukumu. Cinka arī neatklāja, vai un kādas sprāgstvielas atrastas dzīvoklī.

Viņa atklāja, ka dzīvoklī policija nevienu neatrada un tagad ir sākta aizdomās turētā vīrieša meklēšana.

Iepriekš policija paziņoja, ka ir norobežota plaša teritorija Kemnicā, kur dzīvo vairāk nekā 200 tūkstoši cilvēku. Pilsēta atrodas uz dienvidiem no Berlīnes un Leipcigas netālu no Čehijas robežas.

Vācijā šovasar notika divi uzbrukumi, par kuriem atbildību uzņēmās džihādistu grupējums «Islāma valsts». Uzbrukumos tika ievainoti vairāki cilvēki, bet abi uzbrucēji gāja bojā. Bažas radījuši arī divi citi ar islāma ekstrēmismu nesaistīti uzbrukumi, tostarp apšaude Minhenē, kad jūlijā lielveikalā 18 gadus vecs Vācijas un Irānas dubultpilsonis nogalināja deviņus cilvēkus un izdarīja pašnāvību.

Vācijas policija iepriekš paziņoja, ka ir atklāti 523 cilvēki, kas rada drošības apdraudējumu valstī. Pašlaik ir zināms, ka apmēram puse šo cilvēku atrodas Vācijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu