Kolumbijas valdība un valstī otrais lielākais kreiso kaujinieku grupējums vienojas sākt miera sarunas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kolumbijas valdība un valstī otrais lielākais kreiso kaujinieku grupējums «Nacionālā atbrīvošanas armija» (ELN) pirmdien paziņoja, ka 27.oktobrī sāks sarunas par miera panākšanu.

Par to abas puses vienojušas Venecuēlas galvaspilsētā Karakasā.

Abas puses ir apņēmušās darīt visu, kas to spēkos, lai «radītu mieram labvēlīgu vidi», norādīts to paziņojumā

Pēdējo divu nedēļu laikā ELN ir atbrīvojusi trīs šā grupējuma sagrābtus ķīlniekus.

Kolumbijas valdība un ELN martā vienojās sākt miera sarunas, tomēr valdība bija paziņojusi, ka nevar tās sākt, pirms nebūs atbrīvoti visi ķīlnieki.

Abu pušu vienošanās tekstā pausts ELN solījums līdz 27.oktobrim atbrīvot visus ķīlniekus. Kolumbijas varasiestādes ir norādījušas, ka grupējuma rokās ir vēl vismaz viens ķīlnieks, bet ELN un valdības paziņojumā minēti «divi gadījumi».

Jau vēstīts, ka Kolumbijas valdība un valstī lielākais kreiso kaujinieku grupējums «Kolumbijas Revolucionārie bruņotie spēki» (FARC) 26.septembrī oficiāli parakstīja miera vienošanos, ko gan 2.oktobrī referendumā noraidīja tauta. Abas puses šobrīd vienojušās pārskatīt miera līguma noteikumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu