Ukrainā apbalvoti ārvalstu brīvprātīgie, kas cīnās Donbasā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Ukrainā piektdien ar medaļām «Brālis par brāli» tika apbalvoti ārvalstu brīvprātīgie, kas kopā ar ukraiņiem cīnās pret Krievijas apbruņotajām teroristu bandām Ukrainas austrumos, vēsta Polijas Radio.

«Mēs neesam algotņi. Piedaloties kaujās Ukrainas austrumos, mēs cīnāmies pret Vladimira Putina Krieviju par mūsu valstu drošību,» intervijā poļu aģentūrai PAP uzsvēra brīvprātīgie.

Brīvprātīgo vidū, kas piektdien tika apbalvoti, bija Gruzijas, Zviedrijas, Francijas, Lietuvas, Horvātijas un Polijas pilsoņi.

Polis, kas sevi nosauca par Konrādu, uz ceremoniju ieradās ar Polijas karogu. Viņš norādīja, ka uz Ukrainu devies personisku apsvērumu dēļ.

«Mans vecaistēvs bija ukrainis, lai gan es sevi, pirmkārt, uzskatu par poli. Manuprāt, polim ir svarīgi viss, kas notiek uz austrumiem no Bugas,» atzina Konrāds.

«Kamēr Ukraina ir neatkarīga valsts, tā kalpo kā aizsardzība pret Krievijas agresiju. Ja Putina Krievija pakļaus sev Ukrainu, tad tā atgriezīsies pie savas impērijas robežām, bet tas kļūs par milzu draudu Polijai,» piebilda brīvprātīgais.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu