«WikiLeaks»: Ekvadora pārtraukusi tās vēstniecībā Londonā dzīvojošā Asanža interneta savienojumu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tīmekļa projekts «WikiLeaks» pirmdien paziņojis, ka Ekvadora tās vēstniecībā Londonā pārtraukusi vietnes dibinātāja Džūljena Asanža interneta savienojumu, apgalvojot, ka tā ir atbilde uz «WikiLeaks» publikācijām par ASV demokrātu Baltā nama kandidāti Hilariju Klintoni.

«Mēs varam apstiprināt, ka Ekvadora sestdien 17.00 pēc Griničas laika neilgi pēc «Goldman Sachs» runu publikācijas pārtrauca Asanža piekļuvi internetam,» vietnē «Twitter» pavēstīja «WikiLeaks».

«WikiLeaks» sestdien publiskoja trīs Klintones apmaksātas runas, bet pirmdien atklāja vēl arī citus dokumentus.

Klintones kampaņa nav apstrīdējusi publiskoto materiālu autentiskumu. Vietnes publiskotie dokumenti nāk no Klintones kampaņas štāba priekšnieka Džona Podestas hakeru uzlauztā e-pasta.

Klintones nometne par hakeru darbību ir vainojusi Krieviju, kā arī apsūdzējusi «WikiLeaks» par centieniem palīdzēt republikāņu prezidenta amata kandidātam Donaldam Trampam.

Asanžs vairāk nekā četrus gadus ir pavadījis Ekvadoras vēstniecībā Londonā, cenšoties izvairīties no izdošanas Zviedrijai, kur viņš tiek turēts aizdomās par izvarošanu

45 gadus vecais Austrālijas pilsonis atteicies doties uz Zviedriju, šo lēmumu pamatojot ar bažām, ka Zviedrija viņu izdos ASV, kur viņu varētu tiesāt par simtiem tūkstošu slepenu ASV diplomātiskās un militārās sarakstes dokumentu publiskošanu 2010.gadā.

Ekvadora piešķīrusi Asanžam politisko patvērumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu