NATO diplomāts: Krievija uz Sīriju nosūtījusi «visus Ziemeļu flotes spēkus»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Rietumvalstu izlūkdienesti ziņo par Krievijas karakuģu pārvietošanos Norvēģijas teritoriālo ūdeņu tuvumā. Tiek uzskatīts, ka kuģi ir ceļā uz Sīriju, lai kalpotu par papildu atbalstu Krievijas un Sīrijas valdības īstenotajām militārajām operācijām, raksta «Reuters».

NATO diplomāts informēja, ka Krievijas kuģi Norvēģijas pilsētai Bergenei pagājuši garām trešdien.

Krievijas mediji tikmēr informē, ka flote virzīsies cauri Anglijas kanālam, garām Gibraltāram un uz Vidusjūru Sīrijas piekrastē.

«Viņi ir nosūtījuši visu savu Ziemeļu floti un arī lielu daļu Baltijas flotes. Tā ir lielākā šādu spēku kustība kopš Aukstā kara beigām,» izteicās diplomāts.

NATO diplomāts izsakās, ka šis pilnīgi noteikti nav draudzīgs manevrs, un anonīmi prognozē, ka flote tiks izmantota Krievijas operācijas atbalstam, tai skaitā uzlidojumiem Alepo. «Tā ir daļa no Krievijas stratēģijas tur pasludināt savu uzvaru,» viņš teica.

Krievija, kura atbalsta Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu ar gaisa triecieniem pret Rietumvalstu atbalstītajiem nemierniekiem Alepo pilsētā, apgalvo, ka flotes manevri esot saistīti ar cīņu pret «Islāma valsts» kaujiniekiem Sīrijā.

Tomēr avoti NATO diplomātiskajās aprindās uzskata, ka Krievijas izvēlētā militārā tehnika, ko ved kuģi, liek domāt par uzbrukumu tieši Alepo - iznīcinot vai padzenot no pilsētas apmēram 8000 nemiernieku. Alepo ir vienīgā lielā pilsēta, kas vēl atrodas opozīcijas kontrolē. Tādējādi nemiernieku padzīšana Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ļautu pasludināt uzvaru un sākt spēku izvešanu.

Ir skaidrs, ka intensificēti gaisa triecieni pret Alepo, kur ieslodzīti ap 275 000 mierīgo iedzīvotāju, vēl vairāk pasliktinās attiecības starp Maskavu un Rietumiem, kuri jau tagad Krieviju apsūdzējuši kara noziegumos saistībā ar Alepo notikumiem.

Uz Sīriju sūta arī Krievijas vienīgo kara lidmašīnu transportieri, kuģi «Admiral Kuznetsov», kā arī PSRS ar kodolenerģiju darbināmo kara kreiseri «Pyotr Velikiy». Tāpat flotē ietilpst vairāki pretzemūdeņu karakuģi un atbalsta kuģi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu