Irākas spēki atkarojuši pilsētu pie Mosulas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GORAN TOMASEVIC / REUTERS

Irākas elites pretterorisma dienesta (CTS) spēki ceturtdien atkarojuši Mosulas tuvumā esošo Bartallas pilsētu, kuru pirms diviem gadiem ieņēma džihādistu grupējums «Islāma valsts».

CTS komandieris Talebs Šegati al Kenani par džihādistu sakaušanu paziņoja televīzijas tiešraidē no Bartallas, kura atrodas nepilnus 15 kilometrus uz austrumiem no Mosulas.

«Es šodien Bartallas un Mosulas iedzīvotājiem pavēstu, ka mēs esam pabeiguši kontroles pārņemšanu pār Bartallu. Tās iedzīvotāji, baznīcas un visa tās infrastruktūra tagad ir CTS kontrolē,» paziņoja Kenani.

Viņš uzsvēra, ka Bartallas kontrole ir svarīgs elements pirms četrām dienām sāktajā ofensīvā Mosulas atkarošanai. Tagad tā ir viena no vietām, kur Irākas spēki atrodas vistuvāk Mosulai.

Bartalla ir lielākoties kristiešu pilsēta, kurā pirms džihādistu iebrukuma dzīvoja 10 000 cilvēku, kuri visi bēga pēc «Islāma valsts» ierašanās.

Ilgi gaidītais uzbrukums Mosulai sākās pirmdien. Tajā piedalās 30 000 karavīru, un tā ir lielākā Irākas militārā operācija kopš ASV karaspēka izvešanas 2011.gadā. Tiek lēsts, ka pilsētā nocietinājušies no 3500 līdz 5000 «Islāma valsts» kaujinieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu