ASV izlūkdienesta līgumdarbinieks nozadzis «pārsteidzošu daudzumu» slepenu datu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prokurori ceturtdien paziņoja, ka ir gaidāma apsūdzību spiegošanā izvirzīšana Nacionālās drošības aģentūras (NSA) privātam līgumdarbiniekam, kurš tiek turēts aizdomās par «pārsteidzoša daudzuma» slepenas informācijas nozagšanu.

Aizdomās turētais Herolds Mārtins tika aizturēts 27.augustā Mērilendas štatā, un viņš rada «nopietnus draudus» ASV, rakstīts prokuroru iesniegtos dokumentos pirms piektdien Baltimorā paredzētas tiesas sēdes, kurā tiks lemts par apcietinājuma noteikšanu Mārtinam.

Mārtins, kurš tagad ir atlaists no darba, strādāja firmā «Booz Allen Hamilton». Šajā firmā bija strādājis arī NSA informācijas noplūdinātājs Edvards Snoudens.

Mārtinam bija uzticēts strādāt ar slepenu informāciju vairāku valdības aģentūru uzdevumā. Tiek uzskatīts, ka viņš zadzis informāciju kopš 1996.gada.

«Apsūdzētais lauza šo uzticību, iesaistoties slepenu valdības dokumentu un īpašuma apjomīgā zagšanā – noziedzīgā rīcībā, kas ir satriecoša tās ilguma un mēroga ziņā,» rakstīja prokurori.

Mārtins esot nozadzis vismaz 50 000 gigabaitu informācijas, tomēr ne visa šī informācija bija slepena.

Dažos no nozagtajiem dokumentiem bijusi nacionālās aizsardzības informācija, un Mārtins esot turējis šos dokumentus savā automobilī un savā mājoklī Mērilendā.

Izmeklētāji atraduši arī 10 šaujamieročus, tostarp vienu kaujas šauteni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu