Lavrovs: Sīrijas nemiernieki kavē civiliedzīvotāju evakuāciju no Alepo

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs ceturtdienas vakarā apsūdzēja Sīrijas nemierniekus civiliedzīvotāju evakuācijas kavēšanā no Alepo par spīti humānajam pamieram šajā pilsētā.

Lavrovs telefonsarunā ar ASV valsts sekretāru Džonu Keriju sacīja, ka karadarbības pārtraukumam vajadzētu dot gan civiliedzīvotājiem, gan nemierniekiem iespēju atstāt pilsētu.

Lavrovs tomēr pateica Kerijam, ka «nemiernieki pārkāpj pamieru un kavē iedzīvotāju evakuāciju».

Lavrova un Kerija telefonsaruna, kas notika pēc Vašingtonas iniciatīvas, ir septītā šajā mēnesī. Tā notika, beidzoties dienai, kurā nemiernieku ieņemtajā Alepo austrumdaļā stājās spēkā «humānā pauze» pēc nedēļām ilgas bombardēšanas, kuru veikusi Krievija.

Nemiernieku ieņemtajos Alepo austrumu rajonos ļoti maz civiliedzīvotāju un nemiernieku ir izmantojuši iespēju atstāt pilsētu pa īpaši šim nolūkam izveidotiem koridoriem.

Krievijas un Sīrijas gaisa spēki jau otrdien plkst.10 apturēja uzlidojumus Alepo. Pauze tika sākta, lai 250 000 Alepo austrumdaļas mierīgo iedzīvotāju varētu sagatavoties ielenkto rajonu pamešanai, sākot ar ceturtdienu.

ANO humāno jautājumu konsultants Jans Egelands ceturtdien paziņoja, ka Krievija piekritusi, sākot no ceturtdienas, ievērot ugunspārtraukšanu Alepo austrumos trīs dienas un apsver ANO aicinājumu pagarināt to līdz četrām dienām.

Tomēr ANO, Sarkanais Krusts un Sarkanais Pusmēness varēs sākt slimo un ievainoto evakuāciju no nemiernieku kontrolētajiem Alepo austrumiem tikai piektdien, jo drošības garantijas no visām konflikta pusēm saņemtas tikai tagad, norādīja Egelands.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu