Fotostāsts: Jancīgs pārītis, kas dzīvokli dala ar vairāk nekā 50 čūskām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News/LETA

28 gadus vecais Leviss Veitmens un viņa 23 gadus vecā partnere Sema Gormana mitinās nelielā mājā Bulkingtonas ciematā Lielbritānijā. Un savu mājokli pāris dala ar vairāk nekā 50 čūskām, tai skaitā 3,6 metrus garu boa čūsku un vairākiem pitoniem, raksta «Caters News».

Pāris stāsta, ka mīlestība pret čūskām ir viena no lietām, kas abus vieno. Tai pašā laikā viņi apzinās, ka viņu aizraušanās nav gluži tradicionāla, jo daudzi draugi apmeklēt viņus mājās atsakās, kaut gan abi sola, ka čūskas tikmēr atradīsies savos sprostos.

Sema saka, ka pie savādo mājas mīluļu klātbūtnes nu jau ir tik ļoti pieradusi, ka var veikt ierasto mājas soli ar vienu no čūskām kaklā. Sieviete, piemēram, var mierīgi mazgāt traukus, kamēr uz viņas pleciem guļ garā boa čūska, snaikstoties ap izlietni un tajā esošo ūdeni.

Daudzus varētu izbrīnīt Semas un Levisa ledusskapja saturs. Tas ir pilns ar pelēm un žurkām, kas ir regulāra maltīte mājas mīluļiem.

Abu mājās mīt ne vien čūskas, bet arī vairāku sugu ķirzakas. Pie tam mīluļu skaits pieaug gadu no gada, un saimnieki saka, ka savu dzīvi bez neparastās kompānijas nemaz vairs nevarētu iedomāties.

Foto: Caters News/LETA

Pāra dzīvojamajā istabā ierīkota plauktu sistēma, kurā katrai čūskai ir sava mājiņa. «Manā dzīvojamajā istabā mājo apmēram 40 čūskas. Dažas ir gandrīz četrus metrus garas un var svērt pat 76 kilogramus.

«Kad vēl tikai augu, man jau mājās bija dažas lielas čūskas. Mani šie dzīvnieki vienmēr ir fascinējuši, jau kopš bērnības,» stāsta Leviss.

Viņa mājās pagaidām mītot tikai nekaitīgas čūskas.

«Neviena no čūskām, kas man piederējušas, nav bijusi indīga, tomēr šo gadu laikā sakosts esmu vairākus simtu reižu,» viņš atklāj.

Čūskas kolekcionēt lielos daudzumos Leviss sācis pirms sešiem gadiem. Viņš stāsta, ka tas nebūt nav nekāds lētais prieks, jo par vienu eksemplāru jāšķiras no apmēram 100 līdz 1000 mārciņām un vairāk.

Foto: Caters News/LETA

Pāris stāsta, ka pie katras iespējas mīluļus cenšas palaist «pastaigāt» brīvībā pa dzīvokli vai dārzu. Tiesa, abi esot ļoti piesardzīgi, jo dārza žogā nesen atklājies caurums.

Čūskas Levisam ir visa viņa dzīve, viņš ar to kopšanu nodarbojas visu savu laiku un nestrādā. «Es braukāju apkārt, lai viņas iegādātos. Man drīz būs dažas čūskas, kas vestas no Amerikas. Es arī esmu biedrs virknē čūsku interesentu grupu. Es palīdzu tās pārdot un pirkt internetā,» viņš izklāsta savu ikdienu.

Foto: Caters News/LETA

Lai gan galvenais čūsku kolekcionārs ir Leviss, viņa draudzene Sema nebūt pret šo aizraušanos neiebilst. «Kad mēs pirms četriem gadiem satikāmies, man tas, ka Leviss kolekcionē čūskas, likās trakoti forši. Kopš tā laika arī es viņas esmu ļoti iemīļojusi. Agrāk man bija bailes no lielajām čūskām. Man nepatika uz viņām skatīties. Taču kādu reizi Leviss vienu no tām ielika man rokās, un es sapratu, cik tās patiesībā ir nekaitīgas,» viņa stāsta.

Interesanti, ka Levisa un Semas mājā mīt ne vien čūskas, bet arī tradicionālāki mājdzīvnieki: kaķis un suns.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu