Indija: Pierobežas apšaudē Kašmirā krituši septiņi Pakistānas karavīri

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Indija piektdien paziņojusi, ka, atbildot uz pamiera pārkāpšanu, Kašmiras reģionā nošāvusi setiņus Pakistānas karavīrus, bet Pakistāna ir noraidījusi Indijas teikto.

Indijas Robežas drošības spēki (BSF) pavēstīja, ka Pakistānas reindžeri piektdienas rītā ar snaiperu uguni apšaudījuši Indijas pozīcijas pēc tam, kad kaujinieki naktī neveiksmīgi netālu no Džammas pilsētas Kašmirā centušies pāriet robežu, lai iekļūtu Indijā.

«Neregulāras šaujamieroču un lauka ieroču apšaudes laikā tika nošauts viens kaujinieks un septiņi reindžeri,» paziņoja BSF.

BSF pārstāvis atklāja aģentūrai AFP, ka Indijas puse sākusi «agresīvu ofensīvu» pēc tam, kad viens Indijas karavīrs tika smagi ievainots snaiperu ugunī pāri robežai.

«Notika iefiltrēšanās mēģinājums un snaiperu uguns. Mēs atbildējām. Līķi ir robežas otrā pusē,» viņš piebilda.

Pakistānas armijas pārstāvis ģenerālleitnants Asims Badžva noraidīja Indijas paziņojumus, apsūdzot Indiju neizprovocētā apšaudē pāri robežai.

Indijas valdība uzskata, ka Pakistānā bāzētie separātistu kaujinieki ir atbildīgi par septembrī notikušo uzbrukumu armijas bāzei Kašmiras apgabalā. Uzbrukumā dzīvību toreiz zaudēja 18 Indijas karavīri.

Daļu Kašmiras, kur vairums iedzīvotāju ir musulmaņi, kontrolē Indija, daļu - Pakistāna, bet kā Deli, tā Islamabada pretendē uz visu Kašmiras teritoriju.

Reģionā izvietoti simtiem tūkstošu Indijas karavīru, padarot Kašmiru par vienu no militarizētākajām zonām pasaulē.

Kopš 1989.gada pret Indijas spēkiem Kašmirā cīnās vairāki desmiti nemiernieku grupējumu, kas vēlas panākt reģiona neatkarību vai apvienošanos ar Pakistānu.

Aplēsts, ka vardarbībā dzīvību zaudējuši gandrīz 44 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu